PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: HEGEDŰS JANKA, a TFSE-MTK kosárlabdázója

„Az mindig emlékezetes élmény, amikor a csapat egyként harcol”

2022. szeptember 30. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Hegedűs Janka, a nyáron a 2021/2022-es szezonban a női kosárlabda NB I/A-csoportjában a 7. helyen végző Ludovika-FCSM Csatától a „kisdöntőben” legyőzött, így a 8. pozícióban záró TFSE-MTK-hoz szerződő, Magyar Bianka trenírozta hölgyalakulat 3x3-as válogatott centere.

hegedus_janka_foto_fiba.png• Amiért beleszerettem a sportágamba: Nagymamám és anyukám is kosarazott, így a génemben van az, hogy szeretem a kosárlabdát. A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Sok van, inkább azokat tudnám mondani legnagyobb élményként, hogy mennyi helyre eljutottam a kosárlabda által – amerikai egyetem Miamiban, a 3x3-as válogatott keretén belül Kanada, utánpótlás-válogatott, Universiade Thaiföldön. Akit a sportágon belül nagyra tartok: Jelena Brooks. Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: A legtöbb barátomat a kosárlabda keretein belül ismertem meg, de a legrégebbi barátom Koch Dorci. Szezonbeli emlékezetes esemény: Amikor tavaly a Csatával kivívtuk az Európa-kupa-szereplést az Umea nevű svéd csapat ellen. (2021 szeptemberében hazai környezetben 77–62-re, míg vendégként 81–79-re nyertek a mieink, érdekesség, hogy az idegenbeli visszavágóra napra pontosan egy esztendeje került sor – a szerző) Célkitűzés a jelenlegi évadra: A jelenlegi még csak most kezdődött, de az mindig emlékezetes élmény, amikor a csapat egyként harcol, mindazok, akik a pályán vannak, illetve a kispadon lévők egyaránt, és ránk ez idén jellemző. Amit szeretnék elérni néhány éven belül:Amelyik sportot még kedvelem: Kézilabda. Amit eddig még nem tudtak rólam: Szabadidőmben szeretek festeni.

hegedus_janka_foto_icteurope_net.jpgHarmadik kör: presztízs, Csata  Két hazai vereséggel kezdte a 2022/2023-as szezont a TFSE-MTK, hiszen a pécsi NKA Universitas PEAC-tól 65–47-re, míg remek támadójátékkal a címvédő Soprontól „csak” 91–81-re kapott ki a fővárosi hölgysereg. Október 1-én, szombaton 18 órai kezdettel ugyancsak vendéglátóként a Ludovika-FCSM Csata következik, amelynél nagyon jól ismerik a Sportágválasztó jelenlegi főszereplőjét, mint ahogy Hegedűs Janka is tudja, mire lehet számítani az egykori társaktól. A Ponyvalegény utánanézett, hogy az idén áprilisban a 7. helyért vívott és 2–1-re a Csata által megnyert párharc során miként teljesített a center. Az első meccset hazai környezetben a 18 egységig jutó Zele Dorina vezérletével 77–52-re hozta a Ludovika, Hegedűs Janka 8 pontig jutott. A második találkozón 76–71-es diadalt aratott a TFSE, Hegedűs Janka 12 egységgel zárta az összecsapást. A mindent eldöntő harmadik felvonás az újra hazai környezetben pattogtató Csata 66–59-es sikerét hozta, köszönhetően a mezőny legeredményesebb tagjának, de a 23 pontos, a nyáron Belgiumba szerződő Lelik Réka mellett a 10 egységig jutó Hegedűs Janka is remekelt. Márpedig ha ez szombat este is így lesz, az a TFSE-MTK diadalának ágyazhat meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4817944228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása