PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: VARGA SÁRA, az olasz Bruschi San Giovanni Valdarno kosárlabdázója, a Sopron Basket korábbi játékosa

Búcsú a hűség városától huszonegy év után: „A következő szezon során Olaszországban fogok játszani, a saját karrierépítés és a személyes fejlődés miatt döntöttem így”

2022. július 09. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: a nyáron Olaszországba, az élvonal újoncához, a Bruschi San Giovanni Valdarnóhoz szerződő Varga Sára, a 2021/2022-es évadban a női kosárlabda NB I-ben a bajnoki címét megvédő, nem mellékesen az első magyar csapatként az Euroligát megnyerő Sopron Basket 1-es poszton bevethető utánpótlás-válogatott kosárlabdázója.

varga_sara_porte_akcio.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Kiskoromban kezdtem el kosárlabdázni, amikor tízéves voltam. Mindenképpen egy csapatsportot szerettem volna kipróbálni, mert már akkor is jól látszott, hogy csapatember vagyok. Ahogy teltek-múltak az évek, egyre jobban kezdtem megismerni a kosárlabda sokszínűségét, érdekességeit, kihívásait – valójában ez az, ami még jobban idekötött.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Egyértelműen az idei Euroliga-győzelem volt Isztambulban, amelyet a Sopron Basket csapatának tagjaként élhettem át több ezer néző előtt.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Minden játékost nagyra tartok, akik letettek valamit az asztalra, éppen ezért senkit nem szeretnék kiemelni. Rengeteg kosárlabdázóra nézek fel példaképként, viszont a játék sokrétűsége miatt lehetetlen összehasonlítani a különböző embereket.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Az idei évi soproni csapattársaim, illetve az ország különböző pontján játszó válogatottbeli társaim közül szerencsére szoros barátságot tudtam kötni néhány személlyel, így őket emelném ki.

varga_sara_akcio.pngSzezonbeli emlékezetes esemény: A már említett Euroliga-győzelem mellett az évad elején Gironában lejátszott Euroliga alapszakasz mérkőzést emelném ki, amely a saját karrieremet tekintve az idei szezon során talán a legfontosabb esemény volt. Utánpótláskoromban többször játszottam már felkészülési tornákon összecsapást ebben a csarnokban, és idén Euroliga meccsen ugyanott pályára léptem, mint évekkel korábban, csak már egy komoly szinten, más szerepet kapva. Azt is hozzátenném a történethez, hogy a találkozón esélytelenebb csapatként tudtunk nyerni, amelyhez jó játékkal én is hozzá tudtam járulni. (2021. október 6-án, az alapszakasz 1. fordulójában úgy nyert 68–63-ra Gáspár Dávid csapata, hogy a soproniak közül Jelena Brooks, Czukor Dalma és Gabby Williams sem volt egészséges, a mérkőzésen remek teljesítményt nyújtó Varga Sára 6 pontig jutott – a szerző)

varga_sara_portre.jpg

varga_sara_akcio.jpgCélkitűzés a jelenlegi évadra: A következő szezon során Olaszországban fogok játszani, huszonegy év után elhagyva szülővárosomat, kipróbálva a légiós életet. A saját karrierépítés és a személyes fejlődés miatt döntöttem így, ezért ezek lesznek a fő céljaim.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Magas szinten kosárlabdázni, valamint a posztomon meghatározó játékos lenni.

Amelyik sportot még kedvelem: Nagy sportrajongó vagyok, így a szabadidőmben sok sportot nézek, a kosárlabda mellett például Forma-1, foci, amerikai foci, darts, valamint teniszeseményeket is rendszeresen követek.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Ha választanom kéne, hogy a hegyekbe vagy a tengerpartra megyek nyaralni, sokakkal ellentétben egyértelműen a hegyet választanám. Számomra a túrázás a legjobb kikapcsolódás.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5017878943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása