PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: KOCH DÓRA, az ELTE BEAC Újbuda kosárlabdázója

„Az egész családomnak köze van a kosárlabdához, már a nagyszüleim is magas szinten játszottak, így nem volt kérdés számomra sem, hogy kipróbálom magam”

2022. április 19. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Koch Dóra, a női NB I A-csoportjában szereplő és összességében majd a 9. helyen végző ELTE BEAC Újbuda 1-es és 2-es poszton kitűnő produkcióra képes utánpótlás-válogatott kosárlabdázója.

kochdora_2.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Alapvetően csapatsportoló mentalitásom volt mindig is, ezen kívül nem sok sport van, amelyik ennyi elemből áll fel, mint a kosárlabda. A komplexitása, a stratégiai bonyolultsága az, amiért igazán beleszerettem ebbe a sportágba. Ezen kívül az egész családomnak köze van a kosárlabdához, már a nagyszüleim is magas szinten játszottak, így nem volt kérdés számomra sem, hogy kipróbálom magam a sportágban.

kochdora_1.jpgA sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Nagyon sok jó élménnyel gazdagodtam az elmúlt évek során, azonban az egyik legmeghatározóbb, amikor a Győrrel az Euroligában a Jekatyerinburg ellen játszottunk idegenben. A legnagyobb nevek ellen léphettem pályára, mint Sandrine Gruda, Candace Parker vagy Diana Taurasi, aki a meccs alatt az egyik cselemet meg is dicsérte.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Természetesen a korábban említett neveket is nagyra tartom, azonban az egyik legnagyobb példakép számomra a nemzetközi mezőnyből Laia Palau.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Ez számomra egy érdekes kérdés, sok nagyon jó barátom származik a kosárlabda világából, azonban mégis Édesanyámat és a nővéremet (a két korábbi válogatott kiválóságról, a nemzeti csapatban 150-szer pályára lépő Deák Éváról, illetve Laklóth Annáról van szó – a szerző) kell elsősorban kiemelnem itt.

kochdora_3.jpgSzezonbeli emlékezetes esemény: Elég hullámzó szezonunk volt, több meccsünkön is várakozásokon felül teljesítettünk, számomra azt hiszem, mégis a Győr elleni siker volt a legemlékezetesebb. (Az alapszakasz 8. fordulójában, tavaly november végén a fővárosiak úgy nyertek a kisalföldiek otthonában 87–65-re, hogy a második negyed kivételével mindegyik játékrészt simán hozta az ELTE BEAC Újbuda, a találkozón pedig Koch Dóra is kitett magáért, hiszen 13 ponttal zárta az összecsapást úgy, hogy három triplát dobott – a szerző)

Célkitűzés a jelenlegi évadra: Gyakorlatilag a szezonnak mindjárt vége, nekünk már a helyezésünk is biztos, így inkább a jövő évi célokra igyekszem fókuszálni.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Alapvetően szeretném a lehető legtöbbet kihozni magamból, és megmutatni valójában ki is vagyok, valamint igyekszem segíteni a fiatal játékosoknak.

Amelyik sportot még kedvelem: Más sportot nem igazán próbáltam életem során, azonban szeretem nézni a kézilabdát, a vízilabdát, az úszást, az atlétikát, valamint a műkorcsolyát.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Három testvérem van, két nővérem és egy öcsém.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7317811809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása