PONYVALEGÉNY

A közel három év után ismét tétmeccsen védő kapus sem segíthetett a Szolnoki MÁV-on

Ulvicki Attilával a soraiban is vereséget szenvedett az egykori NB I-es alakulat, amely sorrendben hatodik alkalommal maradt pont nélkül

2022. szeptember 30. - Horváth M. Attila

szolnokimav_integetes_foto_szolnokimavfchu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_lead.pngKECSKEMÉT II.–SZOLNOKI MÁV 2–0 » Az elmúlt hetekben gyengélkedő csapatok közül szerda délután a KTE talált magára, amely a 0–0-s félidőt követő kétgólos sikerének köszönhetően megelőzte közvetlen vetélytársát a tabellán, így az NB III Közép csoport 10. fordulója után a győztes alakulat a 16., míg a vesztes gárda a 17. pozícióból várja a bajnokság vasárnapi folytatását.

ulvicki-attila-268x300.jpgNem most volt 2019. november 17-e. Azon a napon került sor a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztály 14. fordulójára, amikor a Tiszafüred a JVSE-t fogadta. A házigazda a korábban számtalan egyesületben megforduló Ulvicki Attilával a kapujában 6–0-s diadalt aratott. Akkor talán még a tapasztalt sportember sem hitte volna, hogy közel három esztendő telik el anélkül, hogy nagypályás tétmeccsen álljon a lécek közé. Pedig így történt, ugyanis szerda délután – különböző okok miatt – az idén már a negyvenedik születésnapját ünneplő cerberus védte a Szolnoki MÁV hálóját. 

Szinte bizonyos, hogy manapság nem mókától és kacagástól zeng az egykori élvonalbeli, a nyáron a másodosztálytól elbúcsúzó alakulat öltözője, hiszen a Romanek János edzette társaság a kecskeméti bajnokival együtt egyhuzamban hat vereséget szenvedett. Sorrendben a Dunaújváros (4–1, idegenben), az Iváncsa (5–1, otthon), a Budapest Honvéd II.-MFA (2–1, vendégként), a Majos (2–1, ugyancsak vizitálóként), az Újpest II. (1–0, házigazdaként) és a Kecskemét II. (2–0, idegenben) bizonyult jobbnak a vasutasoknál. 

Első ránézésre meglepő lehet a sikertelenség, csakhogy egyrészt nem árt tudni, a Dunaújváros és az Iváncsa jelenleg minden szempontból előrébb tart, eme két vereség után pedig negatív spirálba került a brigád. Másrészt jóllehet, olyan, magasabb szinten is bizonyító labdarúgók tartoznak a kerethez, mint Gohér Gergő, Lakatos István, Lengyel Béla vagy Rokszin Ádám, a négyessel gyakorlatilag be is zárult a kör, ami a mezőnyjátékosoknál a rutint illeti. 

Októberben három olyan hazai pályán rendezendő találkozót vív a Szolnok, amelyet egész egyszerűen meg kell nyernie, ha távolodni akar a kiesőzónától, ugyanis a Ceglédi Vasutas, az újonc PTE-PEAC, majd a gyengélkedő Monor érkezik a Tiszaligeti Stadionba. Amennyiben ezeken a mérkőzéseken sem sikerül visszatérni a győztesek útjára, bár messze még a vége, könnyen elképzelhető, hogy a „hív a vasút, vár a MÁV” szlogen helyett a „hív a megyei első osztály” lesz divatban…

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8717943370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása