PONYVALEGÉNY

Hazai pálya: a Sigér-fivérek emlékezetes vasárnapja

Az NB I-es listavezető FTC-t erősítő Sigér Dávid közel másfél év után először volt a kezdőcsapat tagja a Kisvárda elleni sikeres bajnokin, míg Sigér Ákos gólt szerzett a Kazincbarcikát 4–2-re legyőző NB II-es Nyíregyháza színeiben

2022. szeptember 14. - Horváth M. Attila

siger_david_foto_transfermarkt.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | NYÍREGYHÁZA » Nagyszerű hétvégét tudhatnak maguk mögött a Sigér-testvérek, ugyanis a súlyos sérülését lassan teljesen maga mögött hagyó, a Ferencvárost erősítő válogatott fedezet, a 31 esztendős Dávid 2021. május 1. után ismét kezdőként futballozhatott az NB I-ben, míg öccse, a Nyíregyháza Spartacusban szereplő 27 éves Ákos évadbeli első góljának, no meg a Kazincbarcika felett aratott 4–2-es győzelemnek örülhetett az NB II 8. fordulójában.

siger_david_szovegkozi.jpgRég volt, de legalább győztes bajnoki volt. 2021. május 1-jén, az NB I 32. fordulójában a Ferencváros a Mezőkövesdet fogadta, és bár az FTC a 89. percben kiharcolt, kibrusztolt 2–1-es sikert aratott Tokmac Nguen duplájával és Dino Besirovic góljával, nem feltétlenül emiatt maradt emlékezetes ez az összecsapás Sigér Dávid számára. A nagy munkabírású FTC-fedezet 2022. szeptember 11-et megelőzően ekkor lépett pályára utoljára az élvonalban. A súlyos sérülés sohasem jön jókor, hosszú, kínzó hetek és hónapok váltották egymást, de egy biztos: Sigér Dávidnál manapság aligha van mentálisan erősebb labdarúgója a Fradinak. Az élvonal 8. fordulójában, szeptember 11-én, vasárnap az első fogadta a másodikat, tehát rangadóra igyekezett az Üllői út közönsége. A Ferencváros–Kisvárda bajnoki azonban nem csupán ezért, no meg a sima 3–0-s győzelem miatt maradhat meg a középpályás emlékezetében, hanem azért is, mert alig több mint tizenhat hónap után ismét a tabellát veretlenül vezető NB I-es társulat kezdőcsapatában léphetett pályára, mi több, Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző csak a 75. percben cserélte le, már 3–0-nál Franck Boli érkezett a helyére. 

siger_akos_szovegkozi.jpgSigér Ákos helyzete persze nem ugyanaz, mint a bátyjáé, de ettől még teljes volt vasárnap este a családi boldogság. A Nyíregyháza Spartacus ugyanis Sigér Ákossal a kezdőcsapatában fogadta a Varga Attila trenírozta, remekül rajtoló újonc Kazincbarcikát, és a házigazda az első félidőben alig negyedóra alatt elrendezte a lényegi kérdéseket, miután Novák Csanád után a 11-esből és akcióból is betaláló Gresó Mátyás kétszer ünnepelhetett a 22. és a 37. minutum között. A fordulást követően a duplázó gólpasszt is adott, így az 52. percben a nyolc méterről a Megyeri Gábor által őrzött kapu jobb oldalába bombázó Sigér Ákos révén már 4–0-ra vezetett a Szpari, és bár a hajrá a látogatóé volt – Puska Péter után 11-esből Laczkó Milán is bevette Nagy Sándor hálóját –, a nyíregyházi diadalt semmi sem veszélyeztette (4–2). Akárcsak a Sigér-fivérek felhőtlen örömét.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr917931623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása