PONYVALEGÉNY

Remili Mohamed: nyitányként fővárosi presztízsmeccs

A Vasasban összesen öt és fél szezont futballozó támadó július utolsó vasárnapján visszatér a Fáy utcába, immár a Jászberény tagjaként

2022. július 16. - Horváth M. Attila

p1200088.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngJÁSZBERÉNY » Bár már 37 esztendős, a helyi JFC-nél is tudják, nem minden a kor, hanem a mindenkori teljesítmény számít. Remili Mohamed nagyszerű futballista – ezt hamarosan élesben is bizonyíthatja.

Nem így tervezte. Úgy volt vele, a meghosszabbított másodosztályú tagság után szolid koccintással ünnepel, ám mindebből semmi nem lett. A III. Kerületi TVE csak átszállójegyet váltott, és bár a vonat megy tovább – de nem Remili Mohameddel. Illetve ez így mégsem igaz, ugyanis a szerelvény Jászberényt is érintette, ahol az algériai születésű, Szolnokot és Újpestet is megjáró labdarúgó leszállt, szétnézett – és úgy döntött, marad. 

Nem így tervezték. A Jászberényi FC 35 pontot szerezve voltaképpen simán, a tizenhatodik pozícióban zárva hosszabbította meg harmadosztályú tagságát a Keleti csoportban, csakhogy a tavasz valóságos pokoljáratnak tűnt – otthon, idegenben egyaránt. A gárda tavasszal egyetlen bajnokin sem diadalmaskodott, mi több, az utolsó tíz bajnokiját egyaránt elvesztette. Innen nézve már-már csodakategória a bennmaradás kivívása, a három pont három döntetlennel – abból is kettő hazai környezetben – éppen annyit ér hosszabb távon, mint aminek látszik: fabatkát sem. 

Tizennyolc bajnoki nyeretlenül. Valahogy meg kellene állítani a zuhanást, és ebben lehet a gárda nagy segítségére Remili Mohamed, aki elköszönt az óbudaiaktól és újabb kalandba kezdett. Hogy milyen ősz köszönt a JFC tagjaira, talán a Teremtő sem tudja, az viszont biztos, hogy az NB III, Keleti csoport 1. fordulójában a Jászberény az újra élvonalbeli, ezáltal a harmadik vonalban tartalékcsapatot indító Vasas vendége lesz – az Illovszky Rudolf Stadionban. Ott, ahol Remili Mohamed nagyon is otthon érezheti magát. 

p1200107.JPGTöbb mint egy évtizedes történet  Remili Mohamed 2009 őszén volt először a Vasas labdarúgója. Az akkoriban (is) az élvonalban szereplő piros-kékek új fiújának debütálása parádésra sikeredett. A főváros XIII. kerületében méltán szeretve tisztelt Gellei Imre irányította Paksot a Fáy utcában úgy verte 3–1-re a Mészöly Géza által dirigált, fiatalokat – Szűcs Péter, Villám Balázs – is bátran bevető, ám többek között Balog Zsoltot, Laczkó Zsoltot és Lázok Jánost is a soraiban tudó angyalföldi sereg, hogy a gólok sorát a 38. minutumban Remili nyitotta, majd az 56. percben már a másodikat szerezte. A hajrához közeledve Petar Divic növelte háromra a különbséget, ám a 3–1-es végeredményt Tököli Attila állította be. Abban az időszakban húsz bajnoki jutott a Jászberényi FC friss igazolásának, csakhogy a Vasassal való kapcsolat nem végződött végleges elválással, csak „különéléssel”. Az algériai édesapa és a magyar édesanya gyermeke 2013 nyarán Újpestről került ismét Angyalföldre, öt szezon alatt összesen 142 bajnoki jutott neki – sajnos nem csupán cikkünk főhőse, de csapata sem volt válogatós, hiszen NB II-es meccs ugyanúgy került bőséggel a halmazba, mint élvonalbeli találkozó. Aztán 2018 nyara már – a sors fintoraként, lásd még a fentebb citált dupláját – Pakson érte, de az már egy másik történet.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2717884667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása