PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: KISS NIKOLETT, a Siófok KC kézilabdázója

Konyhatündér a válogatott jobbátlövő: „Szeretek sütni, főzni, új dolgokat kipróbálni és jól is szoktak sikerülni”

2022. június 30. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Kiss Nikolett, a női NB I 2021/2022-es szezonjában 30 ponttal a tabella 6. helyén záró Siófok KC kézilabdázója, a csapat válogatott jobbátlövője osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

kiss_nikolett_portre.pngSIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Az előző idényre a célunk az volt, hogy EHF-kupa indulást jelentő helyen végezzünk. Ami mindebből megvalósult: A szezon elején nem álltunk jól a tabellán, végül sikerült feltornáznunk magunkat, így elértük a kitűzött célt. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Kávé, csoki vagy müzli. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Banán. 

FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: A Mosonmagyaróvár elleni idegenbeli mérkőzés. (2021. október 29-én, a 6. fordulóban a házigazda 23–15-ös félidő után 48–29-re győzött a 10 gólig jutó Tóth Eszter, a 8 találatot jegyző Tóth Gabriella és a 6 alkalommal eredményes Hajtai Vanessza vezérletével, vendégoldalon Kiss Nikolett 1 gólig jutott – a szerző) Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: A Budaörs elleni meccs. (2021. szeptember 30-án, a 4. fordulóban, hazai környezetben 29–24-es vereséget szenvedett a Siófok úgy, hogy a 2. percben Kiss Nikolett szerezte meg csapata, illetve a mérkőzés első találatát – a szerző) Étel, amire gondolni sem tudok: Pacal. Ital, amit sohasem iszom: Cukros italok. 

kiss_nikolett_akcio_foto_siofokkchu.jpg

kiss_nikolett_valogatott.jpgASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Bundás kenyér. Az ideális ebéd: Olasz tészták. Az ideális vacsora: Hidegtál sajtokkal és zöldségekkel. Az ideális desszert: Madártej. 

KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: A Mosonmagyaróvár elleni hazai győzelem, míg a válogatottal a svédek elleni meccs az olimpián. (Idén március 26-án, a 19. játéknapon 15–13-as félidő után úgy nyert 28–26-ra a Siófok, hogy Kiss Nikolett egyszer bizonyult eredményesnek, míg tavaly augusztus 2-án, a tokiói ötkarikás játékokon a B-csoport 5. fordulójában 15–15-ös első harminc perc után az egyszer sem eredményes Kiss Nikolettet csereként bevető mieink 26–23-ra győztek – a szerző) A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: Az MTK csapata ellen. (2021. november 17-én, a 9. fordulóban lejátszott hazai bajnokin 37–31-re nyert a Balaton-parti hölgysereg 21–13-as első felvonást követően úgy, hogy nem csupán együttese, de a mezőny legeredményesebb tagjának is a 8 találatig jutó Kiss Nikolett bizonyult – a szerző) Legnagyobb siker a konyhában: Nem tudnék egy ételt kiemelni, szeretek sütni, főzni, új dolgokat kipróbálni és jól is szoktak sikerülni. Ha ital, akkor… Száraz fehérbor.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6817872455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása