PONYVALEGÉNY

Nagybátyja után Medgyes Sinan is az MTK-ban, aki harmadszor dolgozhat együtt Bognár Györggyel

Az előző szezon végén az NB I-től búcsúzó, a másodosztálynak a jelek szerint bombaerős kerettel nekivágó társulat friss szerzeménye Budaörsön, Pakson és immár a fővárosban is egy célért küzd a szakemberrel

2022. június 25. - Horváth M. Attila

medgyeselso2.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST » Nagybátyja, a korábbi kiváló élvonalbeli labdarúgó, Medgyes Péter évekig dirigálta a Női NB I-ben szereplő MTK labdarúgócsapatát, idén júniusban pedig az unokaöcs, Medgyes Sinan is csatlakozott a kék-fehérekhez.

Három a magyar igazság, egy a ráadás – tartja a mondás, márpedig ha ebből indulunk ki, akkor Bognár György és Medgyes Sinan az NB II-es Budaörs, az élvonalbeli Paks és az (újra meg újra…) másodosztályú MTK után valahol még egy célért küzdenek, no de ennyire felesleges előreszaladni, elvégre a szakember a nyáron ismét a fővárosiaknál vállalt feladatot. Mi több, ha úgy vesszük, a hármas szám kizárólag a hatvanesztendős edző kapcsán is megállja a helyét, elvégre játékosként 1979 és 1988 között számított kedvencnek a Hungária körúton, míg szakmai munkát 1998 és 2002 között már végzett a fővárosiaknál, azaz bárhonnan is nézzük, húsz év után tért vissza korábbi állomáshelyére. 

img_20170313_173526.jpg

Leginkább a balhátvéd posztja az, ahol igazán jól érzem magam (…), ám ha az edző azt mondja, hogy elől futballozzak, akkor ott kell teljesítenem. 

A fentieket Medgyes Sinan említette még 2018 decemberében, ráadásul éppen Bognárral kapcsolatban, márpedig olybá tűnik, a gyors labdarúgóval védekezésben a hátsó alakzat, támadásban a középpálya erősödhet, ugyanis szinte bizonyos, hogy az MTK is a Pakson már bevált 5–3–2-es, illetve 3–5–2-es formációt erőlteti az új évadban. A 2022/2023-as szezonban, amikor is a cél egyértelmű, amire néhány nappal ezelőtt az Életpálya rovatban bemutatkozó Várkonyi Bence is felhívta a figyelmet önmaga és a társulat kapcsán. 

Minél többet játszani és visszajutni az első osztályba.

img_20170313_155534.jpgA hozzávalók kétségkívül alakulnak, hogy valami jót főzzön ki a szakmai stáb, elvégre a középpályára visszatért a Ciprust elhagyó Bognár „Stefi” István, aki ifjúsági korú labdarúgóként 2005 őszétől két szezonon át, míg felnőttként 2018 őszétől ugyancsak két évadon keresztül futballozott kék-fehérben, ami tény, az ellenben kérdés, hogy a „darálós” stílusú NB II-ben mennyire tud érvényesülni a fedezet szemet gyönyörködtető, leheletfinom futballja. Elől a szabadon igazolható Németh Krisztián okozhat gondokat, akiről egyrészt azt érdemes tudni, hogy legutóbb a Debreceni VSC játékosa volt, másrészt a Sándor Károly Akadémián eltöltött évek után 2011 őszén ugyancsak az MTK-ban lelt menedékre, amely a változatosság kedvéért akkoriban szintúgy az NB II-ben vitézkedett, mégpedig a Nyugati csoportban.  Akár így, akár úgy, a maradókkal és a frissen igazoltakkal illik azonnal visszakerülnie a VIII. kerületi gárdának, de az éveken át szenvedő Vasas példájából okulhatnak a Hungária körútiak, mennyire nem könnyű a visszakerülés, hát még most nem, amikor potenciális jelöltekből nem lesz hiány, elég, ha csupán a Diósgyőrre, az ETO-ra, a Haladásra vagy éppen Gyirmótra gondolunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1017866825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása