PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: SOMODI BENCE, az MTK Budapest labdarúgója

Az angol Blackburn Roverst is megjáró, bajnoki aranyéremért küzdő kapusnak marad a (s)védasztal, mert a konyhában nincs sikere, csak a háló előtt

2023. január 03. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Somodi Bence, az NB II-ben szereplő, 20 forduló után 38 ponttal a tabella 3. helyén telelő MTK Budapest korábban Angliában (Blackburn Rovers) is megforduló, a magyar élvonalban többek között Diósgyőrben, a Győri ETO-ban, a Videotonban és a Puskás Akadémia színeiben is tapasztalatot gyűjtő egykori utánpótlás-válogatott labdarúgója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

somodi_bence_portre.jpgSIKER, ÉHSÉG  Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Bajnoki cím. Ami mindebből eddig megvalósult: Öt pontra vagyunk az első helytől és van még tizennyolc meccs a bajnokságból. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Banán, magnézium, víz. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Mérkőzés után lehet enni bármit egy kólával leöblítve. (mosolyog) 

FEKETELEVES  Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: DVTK. (2022. szeptember 12-én az NB II 8. fordulójában a házigazda Diósgyőr 1–0-s félidő után úgy aratott 3–0-s diadalt, hogy Biben Barnabás öngólját követően a folytatásban az MTK egykori labdarúgója, Könyves Norbert duplázott – a szerző) Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Haladás. (2022. október 16-án a bajnokság 12. játéknapján a hazai pályán futballozó szombathelyiek Németh Milán és Csernik Kornél találatával kétgólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe, majd a folytatásban Rácz Barnabás is gólt ért el, a duplázó Futács Márkó révén viszont csak a szépítés jött össze a végül 3–2-es vereséggel távozó fővárosiaknak – a szerző) Étel, amire gondolni sem tudok: Spenótfőzelék. Ital, amit sohasem iszom: Sör.

ASZTAL, TÁRSASÁG  Az ideális reggeli: Tojás, zöldség, friss pékáru, narancslé. Az ideális ebéd: Húsleves, rántott hús édesburgonyával. Az ideális vacsora: Tészta. Az ideális desszert: Tiramisu, nutellás palacsinta, puding. 

KOCCINTÓ  Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: Ajka. (2022. november 9-én, a 16. fordulóban hiába szerzett kétszer is vezetést a vendéglátó Ajka Berzsenyi Kevinnek és Kovács Nikolasznak köszönhetően, az MTK előbb Németh Krisztián, majd Szépe János révén egalizált, az 1–1-es félidő utáni 2–3-as végeredményt Németh Krisztián 11-esből a 82. percben állította be – a szerző) A 2022/2023-as évadbeli legjobb meccsem: Siófok. (2022. október 22-én, a 13. körben lejátszott bajnokin Futács Márkó 11-esével a Hidegkuti Nándor Stadionban a budapestiek kerültek előnybe, ám gólszerzőjüket a 68. percben kiállítás miatt elvesztették a kék-fehérek, így a sors furcsa fintoraként a csereként beálló, az MTK-ban korábban szép éveket töltő Horváth Péter ugyancsak büntetőből a 80. minutumban kialakította az 1–1-es végeredményt – a szerző) Legnagyobb siker a konyhában: Nincs. (nevet). Ha ital, akkor… Gin tonic.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3818016976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása