PONYVALEGÉNY

Fél lábbal a paradicsomban: 856 perc után kapott gólt a Vasas, de fordított és nyert a Szeged-Csanád ellen

Hat fordulóval az NB II-es bajnokság vége előtt gyakorlatilag az élvonalba jutott az angyalföldi alakulat

2022. április 11. - Horváth M. Attila

img_20190918_183951.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngVASAS–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 3–1 » Az NB II 32. fordulójának hétfő esti záró találkozóján Kuttor Attila együttese 0–1-ről fordított és magabiztos diadalt aratott.

Molnár Rajmund után Horváth Krisztofer is bevette a Vasas kapuját. Hogy nem 0–2-t mutatott az Illovszky Rudolf Stadion eredményjelzője, annak az az oka, hogy előbbi a Csákvár, míg utóbbi a Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgója. Molnár még február 6-án (!) talált a piros-kékek hálójába, Horváth április 11-én. Lehet, hogy a több mint két hónap alatt nem sziporkázott a XIII. kerületi brigád, de a masszív védekezés volt az alap, amit az is igazol, hogy a Budafok (0–0), a Siófok (0–0), a Kecskemét (1–0), a Szolnoki MÁV (3–0), a Pécsi MFC (1–0), az ETO FC Győr (2–0), a Nyíregyháza Spartacus (1–0), a Békéscsaba (6–0) és a III. Kerület (3–0) játékosai is hiába keresték a rést a falon. Aztán hétfő este jött Horváth Krisztofer, aki 856 perc után betalált a fővárosiaknak. A rendkívül gólerős, Olaszországot nem turistaként megjáró, szépreményű ifjú legény neve bekerül a Vasas históriás könyvének aranyoldalaira, ám hogy a Szegedé ott lesz-e, ma még talány. A hitét nem, csak edzőjét vesztő – a közvetlen, már feljutó helyen álló riválishoz, az időközben (?!) hivatalosan nem, de Diósgyőrből gyakorlatilag mégis menesztett Kondás Elemér helyére érkező Dragan Vukmir, valamint az átvevő klub lépését semelyik etikával foglalkozó kötetben nem találhatjuk meg, így mi sem foglalkozunk vele, lévén az eset hűen tükrözi nem csupán futballunk mélységét és magasságát, de a magyar közállapotot szintúgy – látogató a szünetig jól tartotta magát, ám a második felvonásban bő tíz perc alatt összeomlott. Az 58. és a 69. minutum között Silye Erik, Hinora Kristóf és Otigba Kenneth is bevette a Kapuskérdések rovatban korábban bemutatkozó Molnár-Farkas Tamás hálóját, a Vasas pedig már nem engedte ki a kezéből a meccset. A 3–1-es diadalt arató piros-kékek hat körrel a vége előtt tizenkét ponttal vezetnek a legyőzött, jelenlegi harmadik helyezett rivális előtt, míg a Diósgyőrtől háromgyőzelemnyire vannak. A futballban történtek már csodák, de a budapesti gárda feljutását aligha veszélyezteti bármelyik vetélytárs is, ahogy a bajnoki cím nem megnyerésére is egyre kevesebb a sansz – erre sem sokan számítottak néhány hónappal ezelőtt…

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9517805755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása