PONYVALEGÉNY

Fővárosi tömegközlekedés: felújítás miatt (le)zárva

Június második felétől a főváros legszebb útvonalán közlekedő kettes villamos, valamint a hármas metró helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat

2022. június 07. - Horváth M. Attila

img_20220517_170728.jpgNincs nyár valamirevaló fennakadás nélkül. A rutinos tömegközlekedőket aligha éri meglepetés, amikor azt írjuk, a hármas metró kapcsán ismét változásról kell beszámolnunk, ám meglehet, az furcsán hangzik, hogy közel egy hónapig a 2-es és a 2M jelzésű villamos helyett is autóbuszokkal utazhatunk.

Miközben emlékeinkben még látjuk, ahogy az ifjak elballagnak, június közepétől a felnőttek is bandukolhatnak – a közeli buszmegállóba. A hármas metró június 20., hétfőtől mintegy két hónapon át csak Újpest-Központ és a Göncz Árpád Városközpont között közlekedik, a néhai Árpád hídtól Kőbánya-Kispestig pedig az M3 jelzésű autóbusszal lehet zötykölődni. Mint ismeretes, az elmúlt hetekben a Kálvin tértől Kőbánya-Kispestig olykor szó szerint is hasítottak a szerelvények, innen nézve tehát mindez visszalépés, máskülönben nézzük a jó oldalát: egyszerűbb csak egyszer fel-, illetve leszállni a vonal bármely megállójában.

img_20220517_170535.jpg

A Jászai Mari tértől induló és a Közvágóhídig közlekedő 2-es villamostól egy időre szintén elbúcsúzhat a nagyközönség, mint ahogy a Keleti pályaudvarig a 24-essel felváltva zakatoló 2M jelzéssel ellátott járattól is, ugyanis a sárga monstrumok helyett a vonal teljes hosszán buszok közlekednek majd. A tikkasztó hőségben ennek is lehet pozitív hozadéka: ha az utazóközönségnek szerencséje van – és nem csupán jegye vagy bérlete... –, a BKK légkondicionált járatokat állít forgalomba, márpedig a Dunára és az egyéb látnivalókra a kilátás a villamosról is ugyanaz, mint a buszról, ám minden kétséget kizárólag előbbi a hangulatosabb. Ám ha már a hangulatnál tartunk: inkább az ég legyen borús, mint a kedvünk.

img_20220525_173616.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5117851979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása