PONYVALEGÉNY

Kispest, kis foci – Nagy Gergő nélkül

A súlytalanság állapota egyúttal a Honvéd-szurkolók nehéz napjait hozták el, ám az még kérdéses, a következő szezonban eljön-e a Kánaán

2022. június 04. - Horváth M. Attila

p1190284.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto_1.pngBUDAPEST » A pletykák szerint Mezőkövesden köthet ki az NB I-es tagságát a bajnokság utolsó, 33. fordulójában meghosszabbító Budapest Honvéd középpályása, akinek a lejáró szerződését valószínűleg nem újítja meg a klubvezetés. A matyóföldiekhez szerződés már csak azért sem volna ördögtől való gondolat, mert az ottani tréner, Supka Attila dolgozott a fedezettel – éppen a fővárosiaknál.

p1190232.JPGHogy mennyire a középpályás bűne az újabb mérhetetlenül gyenge produkció – olyannyira mérhetetlen, hogy majdnem könnyűnek is találtatott a XIX. kerületi legénység... –, nehezebb eldönteni, mint a súlytalanság állapotából kilépni. Gólt nem szerzett – nem is ez az elsődleges feladata –, ugyanakkor az előző két évad során összesen huszonhét bajnokin jutott szóhoz, tehát finoman fogalmazva sem volt alapember. Amíg a 2020/2021-es kiírásban mindössze tizenegyszer viselte egyesülete szerelését, a 2021/2022-es szezonban tizenhatszor. Miután összesen hatvanhat találkozót vívott ezen időszak alatt a társaság, könnyen kiszámítható, jóformán minden második meccsen vette figyelembe a szakmai stáb. 

Nagy Gergő jó futballista. Nem állunk rokoni kapcsolatban, a védőügyvédje sem vagyok, legfeljebb annyi a közös vonás kettőnkben, hogy a születésnapját akkor ünnepli, amikor ezen sorok írója a névnapját – lássuk be, ez nem sok. Az viszont nem kevés, amit a jelenlegi kerettagok közül egyedül a középpályás mondhat el magáról. Éspedig azt, hogy a Magyar Futball Akadémia neveltjeként – még 2017-ben a mindmáig emlékezetes Videoton elleni utolsó fordulós „döntőben” – bajnok és – két évvel ezelőtt – Magyar Kupa-győztes lett. No persze, hogy is lehetne próféta a saját – választott – hazájában, Kispesten egy Nagy – akinek a karrierje Gyuláról indult –, csakhogy ha mindez sikerült annak idején Nagy Antalnak, összejöhetne Gergőnek is. Ha a vezetőségen múlik, nem fog – így a legvalószínűbb a kövesdi folytatás, de az egyik fővárosi csapatnál is felmerült a szerződtetése –, igaz, velük meg majdnem megint kizuhantak. Nem a tetőtérről, egy áttáncolt éjszaka után, hanem zavart balett-lépésekkel az élvonalból. Közös lónak túrós a háta, ergo a felelősség is az, ám van itt még egy mondás, ami úgy szól, hogy Kispest, kis foci. Lesz rá még egy szezon, amely során lehet bizonyítani az ellenkezőjét.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7717848555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása