PONYVALEGÉNY

Újpesti háromból semmi, a lila-fehérek korábbi középpályása ismét betalált

Cseke Benjámin: eredményes futball a fővárosban

2024. március 17. - Horváth M. Attila

p3290280.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngÚJPEST–MEZŐKÖVESD 2–2 | A 2023/2024-es bajnoki szezonban harmadjára sem sikerült legyőznie a lila-fehéreknek a matyóföldieket, ami adalék ahhoz, miért toporog az NB I 25. fordulójának szombati játéknapja végén a 9. helyen az immár Mészöly Géza által trenírozott társulat. 

Kísérteties a hasonlóság. Amíg tavaly augusztusban Lehoczky Roland, addig idén márciusban Alekszandr Karnyicki talált a kilencvenedik minutum után a violák kapujába. Gyakorlati jelentősége nincs, hogy a forróságban 1–1, míg a tavaszias időben 2–2 lett a végeredmény. Annak még lehet viszont, hogy a mezőkövesdi meccset 4–0-ra nyerték meg a matyóföldiek, így Cseke Benjámin és társai elmondhatják magukról, hogy az Újpesttől egyszer sem kaptak ki. És ha már a középpályásnál tartunk: a nemrégiben az MTK ellen is eredményes fedezet megtartotta jó szokását, hogy egykori klubjai ellen gólt szerez, hiszen a fentebb citált 4–0 alkalmával a harmadik kövesdi találat fűződött a nevéhez, ezúttal pedig vezető találatot ért el, miután mintaszerű akció végén a középre tett labdát hét méterről bombázta a léc alá. A remikkel nem sokra mennek a matyóföldiek, akik háromgyőzelemnyire vannak a bennmaradást érő tizedik pozíciótól. A meccsek viszont fogynak, és nem csupán a hátralévő mindössze nyolc kör lehet nyugtalanító, hanem az is, hogy a társaság az elkövetkező három körben fogadja a listavezető Ferencvárost, utazik Székesfehérvárra, illetve vendégül látja a Puskás Akadémiát.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr818355857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása