PONYVALEGÉNY

Supka Attila és a nosztalgia: az NB I-es Mezőkövesd edzőjének és társulatának útjába egykori csapatait sodorja a sors(olás)

A Debrecen és a Budapest Honvéd elleni győztes bajnoki után Szegeden, a Magyar Kupában elvéreztek a matyóföldiek, akik az Újpest ellen javíthatnak

2021. október 30. - Horváth M. Attila

supka_attila.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngMEZŐKÖVESD » Bármennyire is hihetetlen, de Pintér Attila távozása és Supka Attila kinevezése után csupa olyan csapatot sodort az NB I-es gárda útjába a sors, amelyet korábban irányított a matyóföldiek új trénere.

Mint ismeretes, Supka október 17-én, a 9. forduló keretében, a Debreceni VSC elleni hazai, 1–0-ra megnyert bajnokin debütált a kispadon, ám aki ismeri a rutinos szakember életútját, az tudja, hogy legnagyobb sikereit éppen a Lokival érte el a vezetőedző, a két bajnoki címet és a két Szuperkupa-győzelmet aligha kell különösebben magyarázni. 

Következett a Budapest Honvéd elleni idegenbeli fellépés, ahol szintén nyert a Kövesd, méghozzá 3–2-re. Túl azon, hogy ez a meccs a nyáron éppen a Zsórytól a fővárosiakhoz kerülő kapusnak, Szappanos Péternek is különleges volt, Supka Attilának sem lehetett egy meccs a sok közül, lévén három ízben (2006-tól 2008-ig, a 2011/2012-es évadban, valamint 2017-től 2019-ig) is dolgozott a XIX. kerületben. 

Október utolsó szerdáján pedig következett a Magyar Kupa 4. fordulója, amikor a mostanság Szeged-Csanád Grosics Akadémiaként nevezett NB II-es brigádhoz utazott a Mezőkövesd, márpedig a látogató trénere 2017 második felében az akkori Szeged 2011 felkészítéséért felelt. Csakhogy ez az összecsapás nem úgy alakult, ahogy a szakvezető eltervezte, ugyanis a két alakulat 1–1-re végzett egymással, ám a büntetőpárbajt a csongrádiak nyerték meg 3–1-re. 

A matyóföldieknél ugyanakkor nincs sok idő a sebek nyalogatására, mivelhogy az NB I 11. fordulójában, október 30-án, szombaton, 14 óra 45-kor Mezőkövesd – Újpest bajnokira kerül sor. Aki azt gondolná, a budapesti lila-fehérekhez nincs köze a tapasztalt edzőnek, alaposan téved, ugyanis a nyolcvanas évek közepén játékosként rövid ideig ugyan, de a IV. kerületi gárda alkalmazásában állt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6516740116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása