PONYVALEGÉNY

Haladás: sorozatban hét hazai vereség

Öt riválisa is 1–0-ra nyert az NB II-ben szereplő szombathelyi csapat otthonában

2022. április 09. - Horváth M. Attila

haladas_szombathely_pont_hu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngSZOMBATHELY » A Pécs, a III. Kerület, a Dorog, a Szentlőrinc és legutóbb szerdán a Lipcsei Péter trenírozta Soroksár is 1–0-s diadalt aratott a Haladás otthonában.

logo-197x236.pngEgyre messzebb az álmok színházától – mindinkább távolabb az élvonaltól. Sokáig úgy tűnt, Németh Szabolcs NB II-ben szereplő együttese veszélyes lehet a két nagyvadra, avagy az évek óta az NB I-re ácsingózó Vasasra és az azonnali visszajutást zászlajára tűző Diósgyőrre, de ma már tudjuk, bár matematikailag még van esélye erre a tabellán a hatodik helyre visszacsúszó szombathelyieknek, reálisan nézve ez a hajó már elúszott. Mindazonáltal megmagyarázhatatlan, miként lehetséges, hogy a Haladás egyhuzamban hét hazai bajnokiján – sorrendben a Pécs (0–1), a Nyíregyháza (1–2), a III. Kerület (0–1), a Dorog (0–1), a Budafok (2–3), a Szentlőrinc (0–1) és a Soroksár (0–1) ellen – is vereséget szenvedjen. Kész szerencse, hogy a másodosztályú pontvadászat vasárnapi, 32. fordulójában (április 10., vasárnap, 17 óra) a vasiak idegenben lépnek fel. Csakhogy az FC Ajkával szemben megvívandó összecsapás így sem lesz sétagalopp, ugyanis Kis Károly brigádja a veszélyzónában található – 35 ponttal a 15. helyen állomásoznak Csizmadia Zoltánék –, nem mellékesen akadnak jól ismert arcok „odaát”, elég, ha csupán a két támadó, Dragóner Filip vagy Gaál Bálint nevét említjük ehelyütt. Érdekesség, hogy mindkét társaság vereséget szenvedett a hét közepén – az Ajka Tiszakécskén (4–1), míg a Hali ugyebár a Soroksártól (1–0) kapott ki –, így ebből akár jó meccs is lehet – és nem csupán a presztízs miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5817801915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása