PONYVALEGÉNY

Kozármisleny: győzelem az ötvenötös jegyében

Az Újpesthez ezer szállal kötődő születésnapos edzőt, Aczél Zoltánt a Ferencváros II. otthonában aratott bajnoki diadallal köszöntötték játékosai

2022. március 17. - Horváth M. Attila

aczel_zoltan.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngFERENCVÁROS II.–KOZÁRMISLENY 2–3 » Március 13-án, vasárnap mérföldkőhöz érkezett a látogató, akárcsak a vendégcsapatot irányító szakvezető, Aczél Zoltán: amíg utóbbi azon a napon ünnepelte ötvenötödik születésnapját, addig társulata stílusosan az NB III, Közép-csoport 25. fordulójának népligeti mérkőzésén szerezte meg idénybeli ötvenötödik bajnoki gólját.

A gólgyártást Horváth Dániel kezdte. A PMFC-ben pallérozódó 20 esztendős futballista, aki már a 8. percben ünnepelhetett – hiszik vagy sem, 55-ös számmal a hátán. Aczél Zoltánban talán ekkor tudatosult először az, amit Halász Judittól oly sokszor hallhatott dalba foglalva: „Ez a nap más, mint a többi, ezt te is jól tudod…” És tényleg, elvégre az elnyűhetetlen Leandróval, Lasha Dvalival, Somáliával és Roko Baturinával felálló Ferencváros II. sok riválisnak fejtörést okozott volna, csakhogy a szünetre úgy vonulhattak a felek, hogy a mislenyiek már 3–1-re vezettek. Egy órányi játékot követően Baturina gólja visszahozta a reményt a Fradi számára, hát még úgy, ha hozzátesszük, a korábban az Életpálya rovatunkban bemutatkozó Beke Péter kisvártatva veszélyes játékért a kiállítás sorsára jutott. Volt sansza a házigazdának, hogy legalább egy pontot otthon tartson, de a lefújás előtt nem sokkal Baturina 11-esét Somogyi Máté kivédte, így az őszi idényben a fővárosi riválisát 4–0-ra lelépő Kozármisleny győzelemmel ajándékozta meg trénerét a jeles napon. A diadal azonban mégsem tekinthető ajándéknak, elvégre a Nemzeti Bajnokságokban egyedüliként veretlen társulat alaposan megdolgozott érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6417782124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása