PONYVALEGÉNY

Lettner Lóránt: „Szinte végig a Monor térfelén fociztunk” • Horváth László Dávid: „Veszélyesen játszott a Dabas”

Korábbi MSE-labdarúgó döntötte el az NB III Dél-Keleti csoport nyitányán rendezett Dabas–Monor derbit

2023. augusztus 01. - Horváth M. Attila

lettner_lorant_1.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngDABAS–MONOR 3–1 | Akárcsak tavaly ősszel, idén is otthon tartotta a három pontot a házigazda. Közel egy esztendeje, 2022. augusztus 21-én az NB III Közép-csoport 5. fordulójában 2–0-s hazai diadal született Kiss Krisztián és Lettner Lóránt találatával - az más kérdés, hogy idén márciusban az MSE a Balassi Bálint utcában alaposan visszavágott (3–0). 

halgas_istvan_akcio.jpg

Hogy mennyi minden változik majdnem egy év alatt a rohanó tempójú (futball)világban, azt a tavalyi Pest megyei derbi is bizonyítja. A házigazda kispadján akkor még Fehér Ádám ült, míg a látogatóén Céró Bálint foglalt helyet. Ezúttal az FC Dabast Tóth László irányította, míg a Monort Halgas István vezényelte. Az a Halgas István, aki ragyogó képességeit nem csupán Monoron bizonyította, hanem a vasárnapi rivális kötelékében is 2008 őszétől három szezonon át. A Halgi becenévre hallgató, negyvenegyedik életévében járó sportember összesen 79 bajnokin hétszer bizonyult eredményesnek az FC Dabas színeiben. Ez már azonban a múlt, a jelen többek között azé a Lettner Lóránté, aki a monori trénerhez hasonlóan mindkét alakulatban megfordult, mi több, július utolsó vasárnapján is főszerephez jutott.  

lettner_lorant_jobbrol.jpgEgy nehéz, de viszonylag sikeres felkészülésen vagyunk túl – adott helyzetjelentést az itthon és külföldön is sok nagy csatát megélt LETTNER  LÓRÁNT, a METON-FC Dabas több poszton is remek produkcióra képes 27 esztendős labdarúgója. – Sok játékos távozott a nyáron és megfiatalodott a keretünk. Tudtuk, hogy fontos a jó rajt és szerettünk volna revansot venni a tavaszi szereplésünkért. A vasárnapi mérkőzéssel elégedett vagyok, mivel elértük a célunkat és itthon tartottuk a három pontot. Emellett szinte végig irányítottuk a játékot és sikerült a Monor fölé kerekednünk fizikálisan is. Egyénileg pedig külön öröm a két gólom.

No igen, aligha túlzó a kijelentés, hogy csapatjáték ide vagy oda, a mérkőzés egyértelmű hősét Lettner Lórántnak hívják. Kérdés, ad-e bárminemű érzelmi többletet, hogy azon társulat ellen duplázik a futballista, amelyet egykor hűséggel szolgált?  

Egy évet töltöttem Monoron, ami lehetett volna sikeresebb is, de a mai napig jó viszonyt ápolok a vezetőkkel, az edzővel, az egykori csapattársakkal vagy épp a szurkolókkal – tért vissza a közelmúltba LETTNER LÓRÁNT. – Örültem a góljaimnak, de nem hinném, hogy a klub iránti tiszteletem ezen múlna. Sok sikert kívántunk egymásnak a mérkőzés után, én pedig örömmel fogadtam a gratulációkat. 

Volt is mihez, elvégre bár úgy tűnhet az eredmény alakulásából, hogy az első félidő a Monoré volt, míg a második a Dabasé, a valóság azonban nem ez.   

Nem volt kétarcú a társaság, mert már az első félidőben is jól játszottunk a mezőnyben és szinte végig a Monor térfelén fociztunk – egyértelműsítette a helyzetet LETTNER LÓRÁNT. – Megvoltak a helyzeteink is, de még a két kapufa találkozásáról is kifelé pattant a labda… Ennek ellenére az ellenfél kizárólag pontrúgásból volt veszélyes és egy szögletvariáció után meg is szerezte a vezetést az első félidő közepén. A második felvonásban már nem maradtak el a góljaink és védekezésben is stabilak tudtunk maradni.  

Az a szögletvariáció amúgy még sokat érhet. Ha most még nem is, de van, akinek az a találat hosszú hónapok, esetleg évek múltán rengeteget jelenthet.   

Természetesen adott egy igazán nagy pusht nekem, de alapvetően jelentősége nincs, mert ez csapatsport, és sajnos nem tudtam a gólommal győzelemre vezetni a csapatot, így nem volt mérvadó, de mindig örömmel fogok visszaemlékezni erre a találatra – reagált a fentiekre HORVÁTH LÁSZLÓ DÁVID, a Monori SE nyáron Vecsésről szerződtetett 26 éves támadója. – A gól egy szögletvariációból született, amit kicsit átalakítottunk ennél a találatnál, de úgy tűnik, ez is működik. Egy visszaguritásos szituáció volt, amit a csapattársam átlépett, majd én a rövid felsőbe juttattam a labdát.  

Ez mind szép és jó, de nem az, ami ezután következett – legalábbis monori oldalról. 

horvathlaszlodavid.jpgA Dabas elleni mérkőzést két szemszögből tudnám értékelni: az egyik szemem mosolygott, mert az első NB-s nagypályás mérkőzésemet ellene játszottam és ez nagyon nagy boldogsággal töltött el – folytatta HORVÁTH LÁSZLÓ DÁVID. – A másik szemem meg sírt sajnos, mert ezt egy vereséggel kezdtem meg. Véleményem szerint az első félidőben is veszélyesen játszott a Dabas, de bírtuk a nyomást, sikerült vezetéssel menni a félidőre. A második játékrészt pedig jól kezdtük, még ziccerig is eljutottunk, de ez kimaradt és néhány percre rá szögletből egalizált az ellenfelünk és én inkább innen mondanám, hogy fordulatot vett a mérkőzés. Szétestünk, amit újabb góllal büntettek, és innentől kezdve teljesen fölénk nőttek, amit megpecsételtek a végén egy harmadik találattal. A meccs összképét tekintve tehát megérdemelten tartotta otthon a három pontot ellenfelünk, a kilencven perc során jobban akarta a győzelmet és a saját taktikáját megfelelően hajtotta végre, amiben mi gyengélkedtünk ezen a találkozón, de nincs sem okunk, sem időnk csalódottnak lenni, mert szerdán már újabb bajnoki vár ránk a BKV Előre ellen. Illetve mégiscsak az idény első tétmeccse volt, tehát sok konzekvenciát nem lehet levonni belőle, de kielemeztük a hibáinkat és minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy itthon tartsuk a következő három pontot. 

Ahogy azt az UFC Gyömrőhöz erősen kötődő Horváth László Dávid is említette, a 2. fordulóra már augusztus 2-án, szerdán sor kerül, miközben a Monor a nyár óta az immár Balogh Béla által dirigált, a nyitányon hazai környezetben a Pénzügyőrtől 3–0-s vereséget szenvedő BKV Előrét fogadja, addig az FC Dabas a Budapest Honvéd II.-MFA pályáján 1–0-s vereséget szenvedő Kecskemét II. otthonában lép pályára. Mindkét találkozó délután fél hatkor kezdődik – megjósolhatatlan végeredményekkel. 

NB III Dél-Nyugati csoport, 1. forduló 

 METON-FC DABAS–MONORI SE 3–1 (0–1) 

Dabas, Wellis Sportpark, vezette: Juhász Dávid (Molnár István, Hegedűs Péter) 

Gólszerző: HORVÁTH LÁSZLÓ DÁVID (0–1) a 21., LETTNER LÓRÁNT (1–1) az 51., LETTNER LÓRÁNT (2–1) a 65., DUDÁS DÁNIEL (3–1) a 75. percben  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4418184289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása