PONYVALEGÉNY

Vásznat a múltra, avagy régi idők mozija: az ALKOTÁS

A Ponyvalegény filmszínház-történeti sorozata (4. rész)

2021. szeptember 05. - Horváth M. Attila

Sej, haj, mozi, vasárnap kirándulunk – idézhetnénk a Csehországból eredő szöveget és dallamot némileg másképpen. Márpedig filmszínházak terén valóban csehül állunk, legalábbis ahhoz képest, amennyi néhány esztendővel – vagy évtizeddel – ezelőtt nyitott vetítőteremmel várta Budapesten a szórakozni…

Tovább

Sinkó Balázs: gól után piros lap

Emlékezetes napok: a korábbi élvonalbeli labdarúgó a Budapest Honvéd színeiben az öregfiúk között fontos gólt szerzett, ám új csapatának bajnokiján a kiállítás sorsára jutott

BUDAPEST » Akárcsak egyik, ha nem a legjobb barátja, Potemkin Károly, az Üllő SE-nek előbb trénerként, majd játékosként is búcsút intő, manapság a Budapest Honvédnál videoelemzőként dolgozó Sinkó Balázs sem tudja abbahagyni a futballt. 

Tovább

Lisztes, Szűcs, Gera, Pintér és Varga sem segített a Fradinak

Megelevenedő múlt zöld-fehérben: az FTC II.-ben szereplő tehetséges ifjak a továbbra is veretlen Kozármislenytől szenvedtek nagykülönbségű kudarcot

KOZÁRMISLENY–FERENCVÁROS II. 4–0 » Teret adni a talentumoknak. Nem kérdés, van olyan labdarúgója a Ferencváros utánpótlásának, aki sokra viheti, igaz, az NB III, Közép-csoport 6. fordulójában ebből nem sok minden köszönt vissza.

Tovább

Kiütéses mosonmagyaróvári győzelem Debreceni András első mesterhármasával

A volt kispesti védő, az egykori NB I-es labdarúgó huszonnyolc perc alatt triplázott Érden

ÉRD–MOSONMAGYARÓVÁR 0–4 » Hatalmas pofonba szaladt bele hazai pályán Limperger Zsolt együttese, amelynek hátsó alakzata az NB III, Nyugati csoportjának hétközi, 5. fordulójában a második félidőben húsz perc alatt háromszor kapitulált.

Tovább

Makrai László edzőként tér vissza Vácra

Nyeretlenek csatája: meglepetésre a Duna-partiak otthonában szerda délután fellépő Dabas-Gyón áll előkelőbb pozícióban

VÁC » Az NB III, Közép-csoport 5. fordulójára szeptember 1-jén, szerdán kerül sor, márpedig a hétközi játéknap egyik legérdekesebb, 16 órakor kezdődő kilencven percének a Dabas-Gyón váci vendégjátéka ígérkezik.

Tovább

Örkény: kilencvenperces „novella” a felnőttek között egyéni csúcsig jutó Tóth Attila 6hatós közreműködésével

Győztes meccsen kezdőként debütált a gólig jutó Gáspár Tibor, valamint a két szezon után visszatérő Zsíros Ádám

ÖRKÉNY » Két, hazai pályán aratott nagy különbségű bajnoki diadallal kijavította a Pest megyei II. osztály, Déli csoport nyitányán a nyáron edzőváltáson átesett Bugyi elleni 4–1-es fiaskót a szezonnak szintén új trénerrel nekivágó helyi alakulat. 

Tovább
süti beállítások módosítása