PONYVALEGÉNY

Örkény: kilencvenperces „novella” a felnőttek között egyéni csúcsig jutó Tóth Attila 6hatós közreműködésével

Győztes meccsen kezdőként debütált a gólig jutó Gáspár Tibor, valamint a két szezon után visszatérő Zsíros Ádám

2021. augusztus 31. - Horváth M. Attila

bodiattila_orkeny.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngÖRKÉNY » Két, hazai pályán aratott nagy különbségű bajnoki diadallal kijavította a Pest megyei II. osztály, Déli csoport nyitányán a nyáron edzőváltáson átesett Bugyi elleni 4–1-es fiaskót a szezonnak szintén új trénerrel nekivágó helyi alakulat. 

240797670_1454565271609733_730882142157758546_n.jpgA jelek szerint hatott a fejmosás, merthogy az előző évad során három edzőt, Farkas Krisztiánt, Nagy Zoltánt és Nagy Zsoltot is „elfogyasztó” Örkény új szakvezetője, Bódi Attila nem hagyta szó nélkül a csúfos kudarcot. A labdarúgók azonban összeszedték magukat, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a Tápiószecső (5–0) és legutóbb az újonc Ecser (8–0) felett is fölényes diadalt arattak Szeibert Antalék úgy, hogy a múlt hétvégi találkozón akár kétszámjegyű különbségű sikert is arathattak volna, ha a kapu előtt jobban koncentrálnak. Mindettől függetlenül soha rosszabb bemutatkozása ne legyen a Szabadszállásról frissen igazolt duónak, akik közül a korábban Alsónémedin, Budaörsön, Dabason és a Dabas-Gyónban is megforduló Gáspár Tibor az Ecser ellen csapata ötödik találatát érte el a második félidő elején, míg Zsíros Ádám végképp nem került ismeretlen közegbe, lévén két bajnoksággal ezelőtt egy teljes szezonban erősítette az Örkényt.

toth_attila.jpgTóth Attila HATározott futballja Nem sokan mondhatják el magukról, hogy a 2021/2022-es pontvadászat során csapata eddig megvívott összes bajnokijának mindegyikén betalált, ám Tóth Attila közéjük tartozik. A 27 esztendős, ereje teljében lévő támadó a Bugyi elleni kudarc során csapata szépítő gólját szerezte, a Tápiószecső ellen már mesterhármasig jutott, míg az Ecserrel szemben nem kevesebb, mint hat találatot tett hozzá a közöshöz. Többek között a REAC, a Testvériség, a Tura, a Pilis, a Vecsés és a Dabas-Gyón korábbi csatára a 24. és a 88. minutum között ünnepelhetett fél tucat alkalommal, átlagban tíz és fél percenként vette be a jobb sorsra érdemes vendégsereg hálóját. A jó alapokkal megáldott center nem először jut ehhez közeli magasságokig a különböző bajnokságok során, hiszen az előző évad hajrájában, ugyancsak az Örkény színeiben a Péteri elleni hazai 12–0 során ugyanúgy mesterötöst ért el, mint 2019 tavaszán a Dabas-Gyón–VS Dunakeszi (6–1) meccsen. A mesterlövészek versenyét jelenleg tíz találattal vezető Tóth Attila 2021. augusztus 28-án, szombaton nem csupán a fölényes Örkény-diadalt ünnepelhette, hanem felnőtt bajnokságban elért egyéni csúcsát is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr10016675408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása