PONYVALEGÉNY

KAPUSKÉRDÉSEK. Aki válaszol: Ghidán Gellért (Csep-Gól FC)

A porckorongsérvvel küzdő cerberus a nagypapájának köszönheti, hogy még mindig a kapuban áll

2021. november 10. - Horváth M. Attila

kapuskerdesek_alap.jpgA legtöbben azt mondják rájuk, flúgosak, ám szerintünk a mindenkori csapat legfontosabb tagjai a kapusok. Ismét rendszeresen jelentkező sorozatunkban női- és férfivonalon is igyekszünk bemutatni, közelebb hozni őket olvasóinkhoz. Nem húzzuk az időt – elég, ha a cerberusok teszik ezt a 80. percben, együttesük vezetése esetén –, átadjuk a szót Ghidán Gellértnek, aki a Budapest-bajnokság I. osztályában szereplő Csep-Gól FC kapusa.

ghidan_gellert.jpgPÁLYAÍV Amiért kapus lettem: Kiskorom óta életem része a labdarúgás. Mindig kapus szerettem volna lenni, mert nagyon szerettem vetődni és eldobni magam a fűben. Mielőtt leigazoltak az első csapatomhoz, zenélni tanultam. Több mint hat éven keresztül jártam zeneiskolába, de emellett is volt szerencsére időm a focira. A nyári szünetben mindig elutaztunk a nagyszüleimhez Répcelakra, ahol reggeltől az esti nyolc órai harangozásig rúgtuk a bőrt. Azért, hogy még mindig kapuban állok, a nagypapámnak köszönhetem. Természetesen nekem is voltak nehezebb mérkőzéseim, amikor elgondolkodtam, hogy abba kéne hagynom, de nagypapám akkor is ott volt mellettem és meggyőzött arról, hogy folytassam tovább és sose adjam föl. • Amit el szeretnék érni öt éven belül: Sajnos egy évvel ezelőtt porckorongsérvet diagnosztizáltak nálam, ami miatt egy kicsit nehezebb most a sportolás, de nem adom föl és bízok abban, hogy mihamarabb vissza tudok térni és újra a régi formámban tudok majd védeni. Minél magasabb osztályban szeretnék játszani. Legfontosabb célomnak ezt tűzném ki, bár amióta sérvem let, elkezdtem az edzői irányba is kacsintgatni és már kisgyerekeknek kapusedzéseket tartok. Nem tudom, mit fog hozni az élet, de öt év múlva szeretném, ha kettő közül valamelyikkel el tudnék helyezkedni magas osztályban, viszont a legjobb az lenne, ha mindkettőt tudnám egyszerre csinálni. • Babonám: Kiskoromban nagyon sok volt. Nem volt mindegy, hogy melyik kezemre húzom fel először a kesztyűt, hol érintem meg a kapufát vagy hogy milyen színű mezben játszom. Nagyobb koromra egyre kevesebb lett és mostanában már nem is nagyon van, bár ha találnék olyat, ami hosszú távon hatásosnak bizonyul, lehet, újra babonás lennék. 

KEDVENC……magyar csapatom: Ferencváros. • …külföldi csapatom: Real Madrid. • …magyar mezőnyjátékosom: Böde Dániel. • …külföldi mezőnyjátékosom: Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic. • …magyar kapusom: Dibusz Dénes. • …külföldi kapusom: Iker Casillas, az aktívak közül pedig Ederson.

LEG……nagyobb futballélményem: Az egyik legemlékezetesebb meccs, amit valaha élőben láttam, az a régi Albert Flórián Stadion utolsó bajnoki mérkőzése, amikor az FTC 2–1 re legyőzte az Újpest csapatát egy utolsó percekben lőtt góllal. Szerencsére pont a kapu mögött ültem, így a mai napig él bennem ez a találat. • …szebb gól, amit valaha láttam: Szerencsére nagyon sok ilyen gólt láttam, de ami most jelen pillanatban a fejemben van, az egy pár héttel ezelőtt történt. Negyvenméteres szabadrúgásgól, amely során a csapattársam nyílegyenesen kilőtte a bal felső sarkot irgalmatlan nagy erővel. • …nagyobb siker, amit elértem a futballban: A 2019-es szezon nagyon jó élményekkel gazdagított és abban az évadban engem választottak az egyesület legjobb kapusának. • …nagyobb hiba, amit a pályán elkövettem: Rengeteg van, sajnos ez egy ilyen poszt, ahol ha hibázol, akkor az nyomot hagy benned. Talán a legfájóbb hibám az egy U17 es meccsen történt, amikor sikerült egy félpályás szabadrúgásgólt kapnom, mert alászaladtam a labdának. • …jobb labdarúgó, aki ellen pályára léptem: Volt szerencsém nagyon sok híresebb labdarúgóval együtt fociznom, de most nem említenék meg neveket. • …pozitívabb tulajdonságom a pályán: Sokszor mondták már nekem, hogy jó döntéseket hozok és hogy ziccerben jól olvasom az ellenfelet, hogy hová akarja rúgni a labdát. Emellett pedig kézből nagyot tudok rúgni és szerencsére sok gólpasszt osztottam már ki. • …negatívabb tulajdonságom a pályán: Az egyik legnagyobb hibám, hogy nagyon szeretek mindent megmagyarázni és kifogásokat találni például egy csúnyán benézett gólra. Mindig más a hibás és sosem én. Vagy a pálya, vagy az időjárás, vagy a csapattársam, de én nem. Ezen próbálok változtatni, de sajnos még a mai napig előfordul ilyen velem. • …pozitívabb tulajdonságom a pályán kívül: Igyekszem mindenkivel jóban lenni és beszélgetni, próbálom megismerni a másikat és jó viszonyt ápolni vele. • …negatívabb tulajdonságom a pályán kívül: Van egy “kis egóm”, amit próbálok viccesen éreztetni, de néha túlmegyek egy bizonyos határon és nem hagyom abba, hanem tovább erőltetem, és csak azért is mondom a magamét, holott már mindenkinek az agyára megyek vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr916752274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása