PONYVALEGÉNY

PÁTYolgatás helyett gyáli győzelem – Szabó Dávid: „Rég látott csapatjátékkal rukkoltunk ki”

Hiába a vendégek előkelőbb helyezése, a házigazda nyert a Pest megyei III. osztály, Nyugati csoport 11. fordulójának szombati bajnokiján

2021. november 01. - Horváth M. Attila

gyalibkse.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngGYÁL–PÁTY 3–0 » Alaposan visszavágott riválisának az előző évadbeli 3–0-s és 10–1-es vereségért a házigazda a Pest megyei III. osztály, Nyugati csoport 11. fordulójában.

Hiába állt előkelőbb pozícióban a korábbi élvonalbeli labdarúgót, az egykor Kispesten is megforduló hórihorgas hátvédet, Budovinszky Krisztiánt is foglalkoztató Páty már a találkozót megelőzően is a Gyáli BKSE-nél, a pályán mindez semmit nem jelentett, ugyanis a két alakulat közül egyértelműen a házigazda várhatta a találkozót jobb formában. A találkozóval kapcsolatban a kilencven perc során a kevés feladatát remekül ellátó, korábban Felsőpakonyban is védő gyáli kapus, Szabó Dávid ekképpen nyilatkozott: 

szabodavid.jpgReváns, pipa! Csapatunk szombaton hazai környezetben látta vendégül a tabella felső részében helyet foglaló Pátyi SE-t, márpedig célunk volt a győzelem mellett a reváns, hiszen szerettünk volna visszavágni a tavalyi kettős vereségért, amit sikerült is véghez vinnünk. Az első félidőben nagyon fegyelmezetten focizott, védekezett és járatta a labdát mindkét gárda, ugyanis ebben a játékrészben csak egy-egy komolyabb helyzet alakult ki, így 0–0-val fordultunk. A folytatásban viszont igazi csapatjátékot sikerült produkálnunk és a negyvennyolcadik percben el is kezdtük a gólgyártást Szatmári Zsolt révén, majd Kiss Bence duplázta meg az előnyünket. Ezek után is domináltunk játékban és a 71. percben végleg sikerült lezárnunk a mérkőzést úgy, hogy a találkozó hátralévő részében még szerezhettünk volna gólokat. Összegezve a mérkőzést, minden játékos, aki pályára lépett, százszázalékosan tudása legjavát nyújtotta, és ebből kifolyólag már rég látott csapatjátékkal rukkoltunk ki. Fegyelmezettek voltunk a meccs teljes egészében, több passz, stabil emberfogás, több megnyert egy az egy elleni párharc, illetve lövés volt a nevünk mellett.

A harmincadik születésnapját alig egy hónapja, október 5-én ünneplő kapus nem csupán az előző hetekre, hanem már a közeljövőre is fókuszált. 

Az elmúlt négy fordulóban a begyűjthető tizenkettőből nyolc pontot veretlenül gyűjtöttünk be a papírforma szerint erősebb csapatok ellen – fogalmazott Szabó Dávid. – Remélhetőleg ez a jó széria kitart velünk az őszi idény utolsó két fordulójára is. Köszönjük a szurkolóinknak, akik mindig szorítanak értünk otthon vagy a helyszínen, úgy gondolom, sikerült nekik is kedveskednünk az eddigi drukkolásukért, támogatásukért. Hajrá, Gyáli BKSE, csak így tovább!

November első hétvégéjén a Gyál Budajenőn lép fel, majd fogadja az Inárcsot, míg a Sprinzeisz Zoltán által felkészített Pátyi SE Inárcsra utazik, végül a sereghajtó Pilisvörösvárt látja vendégül. 

Pest megyei III. osztály, Nyugati csoport, 11. forduló

GYÁLI BKSE–PÁTYI SE 3–0 (0–0)

Gyál, 50 néző. Vezette: Balogh I Zoltán (Lamos Bence, Risz Domonkos)

48. perc: A pátyi kapusról, Vaczó Patrikról kipattanó labdára SZATMÁRI ZSOLT reagált a leggyorsabban, aki védhetetlenül lőtt a kapu bal alsó sarkába (1–0).

57. perc: A balszélen elrobogó KISS BENCE a jobb alsó sarokba lőtt (2–0)

71. perc: Középről indított gyáli akció végén a jobbszélen megiramodó NÁDASI ANDRÁS a bal alsó sarokba talált (3–0).

A gólok történetét felidézte: SZABÓ DÁVID

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8816742074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása