PONYVALEGÉNY

Nem örömteli viszontlátás: Bábik Tibor trükkös szabadrúgásból, Horváth Milán akcióból volt eredményes Törökbálinton

Mindkét félidő első gólját korábbi Alsóerdősor utcai labdarúgó szerezte, aminek köszönhetően a Páty könnyedén nyert

2024. március 05. - Horváth M. Attila

pa030478.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngTÖRÖKBÁLINT–PÁTY 2–6 | A mérkőzésre nevezett, ám ezúttal nem futballozó Auer Marcell, valamint a mindvégig pályán lévő Bábik Tibor és Horváth Milán személyében korábbi hazai futballisták öltöztek vendégszerelésbe március első hétvégéjén a Pest megyei II. osztály Déli csoport 17. fordulójában. 

pa030070.JPGMegfontolt, okos és mesterien kivitelezett mozdulat volt. A Páty az első negyedóra legvégén szabadrúgáshoz jutott a kaputól húsz-huszonkét méterre. Végh Krisztián ekkor még nem gondolt semmi rosszra, a labdára figyelt, majd az embereihez fordult, hozzájuk beszélt, hangos szavakkal irányítva őket. A Törökbálint cerberusa nem sejtette, amit a labda mögött álló Bábik Tibor már tudott: hamarosan középkezdésre kerül sor. Így is történt, hiszen a pátyiak ötven esztendős futballművésze statisztaszerepre kárhoztatva a házigazdát a kapu bal sarkába lőtt – az elnyűhetetlen sportember egyértelműen szabályos találattal juttatta előnyhöz az övéit, miután nem kért sípszót. Ekkor még nem, csak a félidő végén omlott össze az Alsóerdősor utcai legénység, amikor már 1–4 volt az eredmény.  

A folytatás sem alakult jobban a vendéglátó számára, ugyanis Sprinzeisz Zoltán alakulata a télen éppen Törökbálintról igazolt Horváth Milán révén jutott négyről az ötre, miután egy labdakihozatalt követően a középpályáról megjátszott támadó a 16-os bal széléről betörve és egy-két védőt kicselezve a keresztbe lőtt labdával a kapu jobb sarkába talált. Ilyen az, amikor az ötven esztendős után a húsz éves is eredményes. A Pátyi SE-HelloParks ezzel a négygólos különbséget kialakította, csak a végeredményt nem, azt ugyanis a duplázó Erdei Róbert tette meg a lefújás előtt nyolc minutummal. És ha már dupla: amíg az ősszel 3–1 volt a differencia a felek között, a tavasz elején 6–2.  

Amennyiben a jelenleg 18 ponttal 12. helyezett házigazda ilyen szélsőséges formában futballozik az elkövetkező három hónapban, még gondban is lehet, miközben a 33 egységgel negyedik pátyiak magabiztosan, kellő önbizalommal felvértezve várhatják a hétvégi rangadót: március 9-én, szombaton 14:30-kor a magunk mögött hagyott vasárnapon Újhartyánban 2–1-es vereséget szenvedő, ám 39 ponttal még listavezető Aranyszarvas SE vendégei lesznek Tápiószentmártonban.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7218346755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása