PONYVALEGÉNY

Potemkin Károly: bemutatkozásként gól a tíztalálatos bajnokin

Az MKFC-Szigetszentmiklós az egykori NB I-es támadó 11-esének is köszönhetően 6–4-re győzött a Gyáli BKSE ellen

2021. augusztus 29. - Horváth M. Attila

potemkin_karoly_ullo.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngSZIGETSZENTMIKLÓS » Sokan talán azt gondolták, hogy a nyáron az Üllő SE-től elköszönő korábbi élvonalbeli labdarúgó, a BVSC, a Ferencváros, a Tatabánya és a REAC Feröert is megjáró egykori támadója, Potemkin Károly hátat fordít a labdarúgásnak, pedig nem.

Még az is lehet, úgy volt vele, ha Kenesei Krisztiánnak összejött, talán neki is – és milyen jól gondolta! A tapasztalatnak híján nem lévő 44 esztendős gólzsák „Kenő” nyomdokain járt szombat délután, hiszen mint arról a közelmúltban beszámoltunk, az egykori 29-szeres válogatott csatár egy hete a Dunavarsány színeiben villantott meg valamit a régiből. Potemkin Károly úgy ismeri a hangulatos Pest megyei várost, mint a tenyerét, így adott volt, hogy a Miklósi Kölyök FC-ben, avagy az MKFC-Szigetszentmiklósban folytassa pályafutását. Nos, a debütálásra a III. osztály, Nyugati csoport 3. fordulójáig kellett várni, amikor az előző évadban hatodikként záró Gyáli BKSE látogatott a miklósiakhoz. A fordulatos összecsapás – a hazaiak korai góljára kettővel válaszolt a Király Krisztiánt a 23. minutumban nem taktikai okokból elveszítő látogató, ám az MKFC még a szünet előtt fordított – második félidejében már Potemkin is a pályán volt. Mi több, 5–3 után az ekkor már emberhátrányban lévő vendéglátó megnyugtató hatodik találata a rutinos csatár nevéhez fűződött, aki a 89. percben 11-esből vette be Lencse Dániel hálóját, míg a 6–4-es végeredményt a duplázó Kiss Bence állította be.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1716673718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása