PONYVALEGÉNY

Pikáns nyitány: az Üllő SE-hez edzőként visszatérő Lantos István a Péteri ellen meccselhet

A Potemkin Károlyt váltó, Kispesten pallérozódó sportember két és fél szezon után küzdhet újra a nagypályás gárda sikereiért

2021. augusztus 07. - Horváth M. Attila

pa030577.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngÜLLŐ » Nem az egykor az NB I-ben is a névjegyét letevő Potemkin Károly irányításával vág neki a Pest megyei II. osztály, Déli csoport 2021/2022-es szezonjának a legutóbbi évadban 42 ponttal a nyolcadik helyen végző alakulat. A nyáron jelentős változások történtek a klub környékén, a marsallbot pedig Lantos István kezébe került.

Vereséggel búcsúzott, győzelemmel kezd? 2018. november 11-én a 2019 nyarán végül bajnokként befutó, Lipők András trenírozta Törökbálinti TC látogatott Üllőre, márpedig ne szépítsük, súlyos, 3–0-s vereséget mért a házigazdára. A vendéglátóra, amelyben Szabó Sándort az 56. percben beálló Lantos István váltotta. A technikás támadónak ez volt az utolsó meccse az Üllő SE színeiben – trénerként viszont 2021. augusztus 14-én, 17 órakor következhet a Péteri KSK ellen az első. Rögvest pikáns csatával, merthogy... A „Lanti” becenévre hallgató sportember a legutóbbi évadban 12 bajnokin 4 találatig jutott a Rakita Gábor által remekül összerakott és összességében „lazán” bennmaradó Péteri KSK színeiben. Érdekesség, hogy alig három hónappal ezelőtt szintúgy Üllő–Péteri derbire került sor, márpedig az ominózus bajnokin a végül 2–1-re nyerő csapata második gólját éppen Lantos István szerezte.

pa250232.JPGGólerős visszatérő Nem ugyanaz lesz az őszi Üllő SE, mint volt a tavaszi, ez egészen bizonyos, ugyanis nem egy távozója, illetve érkezője is van a gárdának. Máshol folytatja karrierjét többek között a Miklósvári János által felkészített Pilisi LK-hoz szerződő Szegedi Richárd, a Pomázra visszatérő és edzői feladatokat is ellátó Szalai Áron, illetve mint arról beszámoltunk, Daruka Dominik Délegyházán folytatja pályafutását. Van ugyanakkor egy neves visszatérője is az Üllőnek Lantos István mellett, ugyanis Simon Zsolt személyében szintén gólerős futballista csatlakozott a nyáron a kerethez. A még mindig csupán 31 esztendős sportember 2019. novemberében vívta eddigi utolsó nagypályás bajnokiját, a Gyömrő–Csömör (10–2) összecsapáson alig több mint félóra alatt tripláig jutott. Csakhogy a korábban Monoron és Dabason NB III-as szinten sem epizodista Simon Zsolt 2016 őszétől három évadon keresztül viselte az Üllő SE szerelését, ezen időszak alatt 84 bajnokin nem kevesebb, mint 65 találatig jutott. Jóllehet, ez nem a Primera División vagy a Serie A, de erre a mutatóra alighanem Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo is büszke lenne. Ennél eredményesebb csak egyvalaki volt a közelmúltban – konkrétan négy szezon alatt –, miközben jelezzük, hogy a 104/136 nem az illető vérnyomásértéke, hanem a bajnoki/gól hányadosa: az illetőt Potemkin Károlynak hívják. (Az üllőiekhez csak részben kapcsolódó hír, hogy az első csapatot 2016 őszétől három szezonon át erősítő balhátvéd, Rechnitzer István a Győr-Moson-Sopron megyei II. osztály, Északi csoportjának legutóbbi bronzérmesénél, a Máriakálnok színeiben folytatja pályafutását.)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7516651936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása