PONYVALEGÉNY

Kónya Benjámin: Halásztelki FC

Ötödik vonal a harmadosztály után: két szezonnal ezelőtt még az NB III-ban futballozott a középpályás, aki a nyáron hazatért

2021. augusztus 10. - Horváth M. Attila

p1010295.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngHALÁSZTELEK » Huszonkét hónappal ezelőtt még az NB III, Nyugati csoportjában sikert sikerre halmozó Érdi VSE labdarúgója volt, a 2021/2022-es évadban viszont már a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjába besorolt HFC futballistája lesz Kónya Benjámin. 

Az arany vonzásában: 2019 novemberében úgy inthetett búcsút a korábbi ferencvárosi kedvenc, Limperger Zsolt által felkészített, nem mellékesen szintén zöld-fehér alakulatnak az amúgy az FTC-ben pallérozódó középpályás, hogy jó volt a tabellára nézni, az ugyanis úgy festett, hogy: 1. Érdi VSE 36, 2. III. Kerületi TVE 34, Lipót Pékség 33 pont. Idén nyáron úgy köszönhetett el a Vincze Gábor trenírozta Vecséstől, hogy nem volt kellemetlen élmény a bajnoki táblázatra pillantani, amely úgy kezdődött, hogy 1. Vecsés 69 pont, majd így folytatódott: 2. Dunaharaszti MTK 68, 3. Nagykáta 51. Azt persze két okból sem állítjuk, hogy Kónya Benjámin a következő esztendő egy fülledt júniusi estéjén úgy áll fel az asztaltól és pacsizik végig mindenkivel, hogy a legnemesebb medália fityeg a nyakán: egyrészt a puding próbája az evés (ha már az asztalnál vagyunk…), másrészt valami azt súgja, hosszabb távra tervez Halásztelken. Az őt jól ismerők persze okkal vághatják rá: na persze, hiszen a városban él... 

p8280319.JPGA nagy munkabírású fedezet mellett – mint arról korábban beszámoltunk – a Peregről érkező Váczi Dániel is a Taskovics Erik és Gráczki Péter alkotta duó gyakorlásain izzadhat, Wrábel József azonban nem, lévén bár valóban számíthatnak rá Halásztelken, csak éppen az öregfiú-bajnokságban, márpedig a szintén nyáron érkező Szécsi Attilával remek duót alkothat. (A valós, ám mégis téves információközlés miatt a korábbi sokszoros gólkirály, Wrábel József; a Halásztelki FC; valamint nem utolsósorban a Tisztelt Olvasó szíves elnézését kérjük.) 

Rajtuk kívül a legutóbbi szezon során a Pest megyei I. osztályú, Megyesi László trenírozta Felsőpakonyban 22 bajnokin játéklehetőséghez jutó Győri Barnabás is Halásztelken folytatja. Lőrincz Márk pedig a HFC utánpótlásából került a felnőttek közé, ám itt azért álljunk meg egy pillanatra. Szeitl Bence távozása miatt csupán a rutinos Gál Tamásra számíthatna a helyiek szakmai stábja kapusfronton, csakhogy a tizenhatodik (!) életévét majd csupán augusztus 22-én betöltő, az előző idényben az U17-es pontvadászatban a gólvonal előtt álló fiatalember nem afféle kényszermegoldás, ugyanis a tehetségével, a szorgalmával és nem utolsósorban a hozzáállásával vívta ki a kerettagságot. Miután a felkészülés során lehetőséghez jutott a felnőttek között és jó benyomást tett nem csupán a vezetőedzőre és segítőjére, hanem a csapattársakra is, nem lennénk meglepve, ha az előttünk álló szezonban bizonyítási lehetőséget kapna. Azt mondják, a tehetség mindig utat tör magának, márpedig ha így folytatja, Lőrincz Márk jelzés nélkül robogó autóbuszvezetőnek képzelheti magát: csak ő tudhatja, hol lehet a végállomás… 

Rajt az újonc ellen A bajnokság legutóbbi hatodik helyezettje, az 50 pontot szerző Halásztelki FC az újonc Ecsert fogadja a Pest megyei II. osztály, Déli csoport nyitófordulójában. A III. osztály, Keleti csoportját a Pécel előtt három egységgel megnyerő, Földváry Attila által célba juttatott társulatban lehet olyan pályára lépő labdarúgó, aki nem mozog ismeretlenül a HFC háza táján. Szabó Balázsról van szó, aki 2016 őszén a(z akkor még a manapság a „megye-egyes” Tökölt irányító) Mészáros Attila által dirigált megyei élvonalbeli együttesben tizenhárom bajnokin egy találatot szerzett. 2018 májusában, a „megye-hármas” Úri labdarúgójaként többek között az alábbiakat nyilatkozta pályafutásával kapcsolatban: Nyolc-kilenc évet töltöttem Soroksáron, oda kötődtem, a szüleim is ott laktak, de az ifiedzőm, Takács László átment Pestszentimrére, a felnőtt együtteshez, én pedig vele tartottam. Ott ismerkedtem meg jelenlegi csapattársammal, Csaba Zsolttal, és ott vált belőlem felnőtt szintű labdarúgó. Nagy volt a különbség az ifiből a felnőttek közé kerülni, bele kellett szoknom, de szeretnék magasabb nívón játszani.” Ahogy mondani szokás: itt a lehetőség. 

habosgabor.jpgHabos Gábor: U17! A korábban Tárnokon és Diósdon is szívvel-lélekkel dolgozó, majd a későbbiekben az Érdi VSE, míg legutóbb a Csepel minél jobb utánpótlásáért rendkívül sokat tevő egykori remek támadó, Habos Gábor a nyártól a Halásztelki FC sikereiért tehet meg mindent. Bár a különböző utánpótlás-bajnokságokban elért helyezések nem kimondottan mérvadóak, azért rögzítjük, hogy az 56 esztendős szakember a legutóbb a Pest megyei I. osztályú U17-es bajnokságban 35 ponttal a hatodik pozícióban végző HFC kispadjára ülhet le az ősztől.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2016656272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása