PONYVALEGÉNY

Sokszoros gólkirályt igazolt a Halásztelki FC

Egyről a kettőre: nem csupán a második helyezett Örkényt elhagyó Wrábel József érkezik, az éllovas Peregtől is kerül futballista a HFC-hez

2021. július 19. - Horváth M. Attila

p5110571.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngHALÁSZTELEK » Jóllehet, a hetvenegy szerzett gól nem kevés, mégis a támadóharmadba igazolt labdarúgókat a Taskovics Erik által trenírozott, tervszerűen összerakott HFC, amely a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjának hatodik helyén zárt 50 ponttal.

Búcsúzni csak szépen szabad: a Péteri otthonában elért 6–2-es diadallal köszöntek el egymástól hivatalosan a Halásztelek labdarúgói. Az évadbeli utolsó bajnokira azonban már több mint egy hónappal ezelőtt került sor, így érthető, ha a HFC sikereiért dolgozók már a jövőre koncentrálnak. 

A legnagyobb fogást kétségkívül a sokszoros gólkirály Wrábel József megszerzése jelenti még akkor is, ha az elnyűhetetlen támadó már a negyvenkettedik évét tapossa. A labdarúgó az elmúlt félévben a csoportbeli vetélytárs Örkény SE labdarúgója volt, az évadbeli célját nem elérő együttestől a nyáron azonban távozott. A tavasszal 17 bajnokin 4 találatig jutott, ám új egylete ellen nem talált be. Az őszről elhalasztott és csak idén lebonyolított örkényi derbin 3–0-ra nyert a házigazda, a gólokon a 2012/2013-as évadban még a „megye-egyben” szereplő riválist erősítő Rajz Miklós, valamint Rupa Márk és Ubornyák József osztozott, Wrábel József kezdőként végig játszott. A „visszavágón” 3–2-es HFC-győzelem született (gólszerző: Viza Krisztián, Bodnár Dániel, Nádas Krisztián, illetve Tóth Attila 2) úgy, hogy az új igazolás a 71. percben, 2–0-s hazai vezetésnél váltotta Ulicska Zsoltot. 

Persze nem Wrábel József lesz az egyetlen érkező Halásztelken, ugyanis az általános meglepetésre a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjában bajnoki címet szerző Pereg SE egyik alapembere, a 25 bajnokin 4 alkalommal betaláló 23 esztendős Váczi Dániel is remek körülmények közé csöppen – erről csak annyit, a májusban az élvonaltól egy szezon után búcsúzó Budafoki MTE nem véletlenül jár vissza rendszeresen a nagyszerű adottságokkal megáldott helyi sporttelepre. Érdekesség, hogy mindkét egymás elleni derbit a Pereg nyerte. Ősszel hazai pályán 2–1-re (gólszerző: Suscsák Máté 2, ill. Gáspár András) győzött Hegedűs József egylete úgy, hogy a kezdőként pályára küldött Váczi Dánielt a 75. percben, 2–0-s állásnál váltotta Joszkin István. Idegenben pedig úgy szerzett három pontot a PSE (1–3), hogy Kurucz Tamás és Barabás Miklós találatával már 2–0-ra vezetett, amikor a 69. minutumban Kovács Róbertet váltotta, ám a pontot az i-re 1–2-nél tette fel éppen abban a percben, amikor az „odavágón” lecserélték, vagyis a 75. minutumban. 

Lesz azonban távozója is a Halászteleknek: ami már biztos, a korábban a Foci a köbön Kapuskérdések rovatában bemutatkozó, sokra hivatott és még mindig csupán 22 esztendős Szeitl Bence három szezont követően – amely során összesen 14 bajnokin és 6 kupameccsen állt a lécek közé – visszatér Taksonyba.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr216633096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása