PONYVALEGÉNY

Fővárosiak derbije az NB II nyitányán, csapatcserék az NB III-ban

Július utolsó szombatján, illetve augusztus első vasárnapján útjára indul a labda a Nemzeti Bajnokságokban

2021. július 09. - Horváth M. Attila

p9200038.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngBUDAPEST » Az Európa-bajnokság árnyékában lassan körvonalazódnak hazánkban az NB-s bajnokságokkal kapcsolatos események. Az élvonalban és a másodosztályban már a sorsolás is elkészült, a harmadosztályban viszont csak a csoportbeosztásoknál tartanak a szövetség illetékesei. Összeállításunkban az első három ligát jártuk körbe.

Az NB I-ben július utolsó szombatján kezdődik az idény, amiről részletesen itt olvashatnak. Az NB II-ben egy nappal később állnak rajthoz a csapatok, stílszerűen augusztus első vasárnapján. Az újoncok közül a III. Kerületi TVE (az NB III, Nyugati csoportjának legjobbja) az élvonaltól búcsúzó Budafoki MTE-t fogadja, ami ugyebár azért érdekes, mert két hónappal ezelőtt még két osztály választotta el egymástól a feleket, ám a futball ezért is szép (vagy csúnya), mert hirtelenjében változhatnak az események. A Tiszakécske (NB III, Keleti csoport) az ETO FC Győr vendége lesz, miközben – bármennyire is hihetetlennek tűnik – alig több mint húsz éve hasonló párosításra még az első osztályban került sor. A Kecskeméti TE (NB III, Közép-csoport) a Budaörssel csatázhat a Széktói Stadionban, míg a másik élvonalbeli búcsúzó, a Diósgyőri VTK Csákváron vizitál az 1. fordulóban. A nyitány további programja: Békéscsaba–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Nyíregyháza Spartacus–Dorog, Pécsi MFC–Szombathelyi Haladás, Szolnoki MÁV–Szentlőrinc, Siófok–Soroksár, Vasas–Ajka. 

Ami az NB III-at illeti, kialakult a három csoport mezőnye – az 1. játéknapra augusztus 1-jén, vasárnap kerül sor –, zárójelben a csapatok előző évadban elért helyezését tüntettük fel. Érdekesség, hogy a BKV Előre átkerült Nyugatról Keletre, míg az Újpest II. „Középről” ugyanoda, miközben a Balassagyarmat és a Cegléd Kelet után a Közép-csoportban versenyez a továbbiakban. A BVSC-Zugló pedig a Keleti régiót követően Nyugaton próbálkozhat a 2021/2022-es évadban. Keleti csoport: Békéscsaba II. (újonc), BKV Előre (Nyugati csoport, 17.), Debreceni EAC (NB II, 20.), Debreceni VSC II. (újonc), Diósgyőri VTK II. (9.), Eger (6.), Füzesgyarmat (4.), Hajdúszoboszló (újonc), Hidasnémeti (újonc), Jászberény (3.), Kazincbarcika (NB II, 18.), Putnok (15.), Salgótarjáni BTC (16.), Sényő (8.), Tállya (14.), Tiszafüred (11.), Tiszaújváros (12.), Törökszentmiklós (újonc), Újpest II. (Közép-csoport, 11.), Kisvárda II. (5.). Közép-csoport: Balassagyarmat (Keleti csoport, 7.), Budapest Honvéd II. (4.), Ceglédi VSE (Keleti csoport, 10.), Dabas-Gyón (9.), Dunaújváros (13.), Erzsébeti SMTK (7.), FC Dabas (3.), Ferencváros II. (5.), Gerjen (újonc), Hódmezővásárhely (16.), Iváncsa (1.), Kozármisleny (6.), Makó (újonc), Mohács (újonc), Monor (8.), MTK II. (újonc), Paks II. (10.), Rákosmente (12.), Szekszárd (14.), Vác (15.). Nyugati csoport: Andráshida (újonc), Balatonfüred (11.), Bicskei TC (12.), BVSC-Zugló (Keleti csoport, 2.), Érdi VSE (10.), ETO FC Akadémia (újonc), Nagykanizsa (4.), Mol Fehérvár II. (15.), Gárdony (16.), Gyirmót FC Győr II. (újonc), Kaposvári Rákóczi (NB II, 19.), Kelen (újonc), Komárom VSE (9.), Mosonmagyaróvári TE (2.), Pápai Perutz (14.), Puskás Akadémia II. (8.), SC Sopron (6.), Tatabánya (5.), VLS Veszprém (3.), Zalaegerszegi TE II. (13.).

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2316616942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása