PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | A nyáron Szombathelyre szerződő Schvirján Dóra: „Szeretem a kihívásokat, így belevágtam”

Az utánpótlás-válogatott kapussal a Viktória FC az eddig lejátszott mindhárom bajnokiját kapott gól nélkül teljesítette, ami a cerberus szerint annak is köszönhető, hogy a védelem tagjai összhangban futballoznak egymással

2024. szeptember 18. - Horváth M. Attila

schvirjan_dora_interju_kopf.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngSZOMBATHELY | Ha így folytatja, előbb vagy utóbb felnőtt válogatott labdarúgó lesz belőle. Meglehet, Schvirján Dóra ehhez az első lépést a nyáron tette meg, amikor Budapestről, illetőleg Üllőről a vasi megyeszékhelyre igazolt, ahol rögvest bizonyította, valóban lehet rá számítani. A Viktóriánál Bíró Barbara után újabb kapusegyéniség van születőben. 

Kétszázhetven perce kapott gól nélkül. Azt is írhatnánk, megbabonázta az ellenfelek támadóit, csakhogy mindez nem volna teljességgel igaz, hiszen a hátul hibátlanul lehozott három összecsapás nem feltétlenül csak a cerberus érdeme, elvégre kellett hozzá a nyáron kellőképp begyakorolt csapatvédekezés is, ami már a szakvezető, a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a nemzeti csapatban 55 alkalommal pályára lépő egykori középpályás, Hérincsné Markó Edina érdeme is.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgIzgult? Csak azért, mert ha új együttesében az ember bajnoki debütálásként rögtön a régi ellen lép pályára, az nem mindig szokott jót jelenteni. 

Mikor megtudtam, hogy a volt csapatom ellen kezdünk, kicsit azért izgultam, hiszen sok emlékem van onnan, de nagyon vártam és örültem, hogy jó eredményt tudtunk elérni – indította a Ponyvalegénynek adott interjúját Schvirján Dóra, a nyáron az Astra HFC-től egy szezon után távozó és Szombathelyre szerződő, 18 esztendős utánpótlás-válogatott cerberus, aki a Női NB I mezőnyében egyedüliként nem kapott még gólt a 2024/2025-ös bajnoki évadban.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgAz Astra elleni 1–0-s diadal megalapozta a remek szombathelyi kezdést, ami viszont nem egyértelmű: sokat tépelődött a nyáron, mitévő legyen vagy mindenképp új kihívásra vágyott? 

Szinte az utolsó pillanatig vártam, mindent át kellett gondolnom, nem volt egyszerű a döntés meghozatala, mert úgymond egy új életvitellel járt, de szeretem a kihívásokat, így belevágtam. Az Astrának sokat köszönhetek, ott lettem felnőtt futballista, és nagyon sok dolgot tanulhattam mind az edzésekből, mind a társaktól.  

schvirjan_dora_akcio.jpg

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgNézze el nekem, hogy csak most gratulálok, pedig a Viktória az egyetlen, amelynek a hátsó alakzata egyszer sem kapitulált a jelenlegi bajnoki évadban. Ebben mekkora a szerepe önnek? 

Úgy gondolom, jól megértjük egymást, mindenki küzd a másikért, minden labdáért csúszunk-mászunk. Valamennyi szerepem biztos van benne, ha már csak a kommunikációt, avagy a technikai részét nézzük is, de mindenki hozzájárult ehhez. Kompaktan, jól játszunk és a védelmünk nagyon összhangban van, aminek külön örülök.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgA három, egyaránt nullára hozott bajnoki közül kapusszempontból melyik volt a legnehezebb? 

Nehéz kiemelni egyet, mert mindegyik más miatt nem volt egyszerű, de talán a Soroksár ellenit mondanám, mert ezen a találkozón kellett a legtöbbet védenem, és ott volt a legnagyobb taktikai harc is.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgMit gondol, az újonc Pécsi MFC otthonában folytatható a kapott találat nélküli sorozat? Másként kérdezve: ha valaki felajánlaná, hogy bár nagyszerű napot fog ki a lécek között, de 2–2 lesz a végeredmény, kérné a papírt és a tollat, majd aláírná? 

A Pécs egy nagyon lelkes csapat és jól is játszik, így biztosan nehéz meccs lesz, viszont minden mérkőzéshez úgy állunk hozzá, hogy nyerni szeretnénk, és ezért mindent meg is teszünk.  

schvirjan_dora_orom.jpg

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgTúlzok, ha azt állítom, a beilleszkedésben rengeteget segített a jó eredménysor? Vagy mára már enélkül is teljességgel otthon érzi magát Szombathelyen? 

Persze, nagyon örülök, hogy jól kezdtünk, úgy gondolom, sokat teszünk nap mint nap a jó szereplésért, viszont könnyű dolgom volt, mivel nagyon jó a csapategységünk. Az öltözőben jó a hangulat, mindenki segítőkész és a pályán mindig a maximumra törekszünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3918493892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása