PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Tihanyi Ármin: „Nem akartam futottak még-szinten abbahagyni”

A támadó a nyártól másodedzőként marad a Csömör KSK kötelékében

2024. június 18. - Horváth M. Attila

tihanyi_armin_kopf_1.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngCSÖMÖR | Furcsa, felemás hangulatú rangadón jutott neki főszerep. Amíg a házigazdának jó volt a döntetlen, a vendég Szentendrének csak a győzelem volt az elfogadható a bronzéremért zajló küzdelemben. A bajnokság utolsó fordulójában 1–1-re végeztek a felek a Pest megyei II. osztály Északi csoportjában, aminek a 85. percben Dencz Dávidot váltó Tihanyi Ármin örülhetett, miközben a lelke mélyén szomorkodott. Ugyanis ezzel a meccsel búcsúzott. 

Meghozni a döntést nem csupán a kapu előtt nehéz. Átemelni, alálöbbölni a kifutó kapuson, netán egy pazar csel után az üres ketreccel szemben ünnepelni mind-mind eldöntendő kérdés. Adott esetben a karrier, a játékos-pályafutás lezárása is annak számít. Tihanyi Ármin pontosan tudja mindezt, hiszen a közelmúltban átélhette. 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgHarmincöt évesen annyira öregnek érezte magát, hogy visszavonult a nagypályás futballtól? Netán azért cselekedett így, mert bár érzett még magában erőt, de a Csömörön kívül máshol nem akart játszani? 

Semmiképp nem nevezném és nem is érzem magam öregnek – indította a honlapunknak adott interjúját Tihanyi Ármin, a Csömör KSK idén nyáron visszavonuló labdarúgója, aki a 2023/2024-es bajnoki szezonban 20 találkozón 1 gólt szerzett. – Ez nem a jó szó a jelenlegi életszakaszomra. Nem akartam futottak még-szinten abbahagyni, inkább úgy, hogy értékes és minőségi játékot tudjak nyújtani, nyilván a saját nívómon. A más csapatban való szereplés eszembe sem jutott. Idén veretlenül megnyertük a Csömör futsallal az NB III-at, nagypályán sikerült a bronzérem, így mindezek fényében elégedetten vonultam vissza. 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgA meglehetősen érzelmes közösségi médiás posztjában úgy fogalmazott, úgy szeretett volna visszavonulni, hogy értékes tagja legyen a csapatnak. Nem gondolja, hogy a következő szezonban talán még többet tudott volna segíteni a mostani harmadik helyezettnek, amely akár bajnok is lehetne jövőre? 

tihanyi_armin_szovegkozi.jpgA visszavonulásnak egészségügyi okai is vannak, sajnos az idény közepén kiújult egy nagyon kellemetlen sérülésem, aminek a rehabilitációja elég hosszadalmas, így bármennyire is szerettem volna, már nem tudtam a pályán segíteni a srácoknak. Biztos vagyok benne, hogy egyszer odaérünk a bajnoki dobogó legfelső fokára.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgVan olyan mérkőzés, amit leginkább szóba hoz Tihanyi Ármin és a legjobb csömöri meccs vonatkozásában? 

Csömörön sokáig nem volt nagypályás foci. Amikor elindultunk a megye-háromban és az első hazai meccsen a frissen épített új pályán én lőttem csömöriként az első gólt, az számomra maradandó. A századik találatomat is Csömörön szereztem, ami szintén emlékezetes. Volt olyan hazai mérkőzés is, amelyen öt gólt értem el, természetesen az is kiemelkedik. 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgAzt tudja már, hogyan tovább? Pálya-, netán vezetőedző vagy hétvégenként szmokingban feszengő csapatmenedzser lesz? 

Igen, felkértek a másodedzői posztra, amit elfogadtam, ebben a szerepkörben fogok tevékenykedni, innen fogok a csapat segítségére lenni. Nehéz lett volna ennyi itt töltött év után csak úgy kiszakadni a közegből, így tagja tudok maradni ennek a gárdának. 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgA nagypályás futballt tekintve mi a csúcs, és mi az, amit a legszívesebben elfelejtene? 

Amire a legbüszkébb vagyok, az NB I-es bemutatkozásom a REAC színeiben, 21 évesen. Nincs olyan, amit kitörölnék az emlékezetemből, ami esetleg negatív élmény volt, abból is tanultam és segített jobbá válni.  

tihanyi_armin_100.jpgcsomor_ksk_cimer.png Az elégedett visszavonuló  Két és fél hónap híján tíz éve játszotta első nagypályás bajnoki mérkőzését az idén alapításának századik évfordulóját ünneplő Csömör KSK színeiben Tihanyi Ármin, aki 2014. szeptember 3-án, a Pest megyei III. osztály Közép-csoport 3. fordulójában, a Mogyoród FC otthonában 3–1-re megnyert összecsapáson debütált. Bár azon a találkozón nem bizonyult eredményesnek, az elmúlt csaknem egy évtizedben korántsem fukarkodott a gólokkal (miközben megjegyzendő, hogy az elmúlt esztendők során már leginkább középső védőként futballozott), amit az is bizonyít, hogy összesen 227 bajnokin 109 alkalommal ünnepelhetett. A szezon zárásakor viszont fordult a kocka, hiszen a csömöri publikum a 35 esztendős sportembert ünnepelte. (H. M. A.)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr318430919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása