PONYVALEGÉNY

Április 15.: nem Zoltán-nap Érden, távozott az edződuó, Csiszár és Ebedli

Hat játéknappal a szezon zárása előtt továbbra is nehéz helyzetben a VSE

2024. április 16. - Horváth M. Attila

p1010415.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngÉRD | Nem maradt következmények nélkül, hogy az előző öt fordulóban nyeretlen maradt a 23 ponttal az NB III Dél-Nyugati csoport tabellájának 11. helyén állomásozó helyi VSE, ugyanis a Ferencváros II.-től a Népligetben elszenvedett 3–0-s vereség másnapján megköszönték az Ebedli Zoltán–Csiszár Zoltán edzőpáros szolgálatait. Érdekesség, hogy az FTC-hez mindkét fiatal szakember kötődik, mi tagadás, duplán emlékezetes marad számukra a Fradi-fakó elleni idegenbeli ütközet... 

p1010215_1.JPGMár csak ez hiányzott a duónak, miközben éppen rájuk lett volna szüksége az együttesnek. Megmagyarázzuk: nagyszerű tengelye volt az Érdnek a Kertész Ferenc, Csiszár Zoltán, Ebedli Zoltán alkotta hármas a sikerek idején, csakhogy utóbbi kettő már nem futballozik, az elnökként és kapusként is funkcionáló Kertész pedig március óta harcképtelen. Szó se róla, a védőként és középpályásként bevethető duó nem a télen hagyta abba a futballt, de a társulat mostani produkciója okán a rutinjukra óriási szükség volna – nem a vonal innenső oldalán, hanem a pályán. A cerberus Pillár-Bán Zsombor hiába tehetséges, a jelenlegi kiélezett helyzetben nem várható el tőle, hogy megingás nélkül bravúrt bravúrra halmozva a hátán vigye a társulatot. Azt az alakulatot, amelynél NB III-as szinten jó ideje nincs kolbászból a kerítés. Magyarra lefordítva: ha semmi nem változik, csupán idő kérdése, mikor zuhan a megyei I. osztályba a jobb sorsra érdemes gárda, mint ahogy a másik harmadik ligás csoportban a Ceglédi Vasutasra is ugyanez a sors vár hasonló okból kifolyólag, reálisan nézve már májusban. Megtörténhet, hogy az esetleges új – vagy régi-új – impulzus ebben az esztendőben még a vonal fölött tartja az Érdet, de hasonló szituációba keveredve illúziói senkinek se legyenek. Felesleges volna most azzal jönni, hogy a távozó duó nagyszerűen végezte a munkáját – valószínűleg sokkal jobb eredménysort más sem tudott volna produkálni –, csak éppen az eredmények nem jöttek, a közvetlen vetélytársak és az Érd keretét összevetve most még nem is áll ramatyul a VSE. Hat meccs van hátra a szezonból, és lássuk be, az esetek többségében nem a zöldeknek áll a zászló, pláne, hogy az előző öt bajnokin annyi pontot szerzett, ahány gólt: összesen egyet. És ez az, ami mindent elmond a szereplésről, egy helyett ugyanakkor két út áll a Pest megyei brigád előtt, de csak az egyik vezet a mennyországba. 

erdivse_cimer.jpg Az Érdi VSE hátralévő bajnokijai 

25. forduló:  Bonyhád-Majos  (9.; otthon; 2–2

26. forduló:  MTK Budapest II.  (7.; idegenben; 5–3

27. forduló:  Iváncsa  (1.; otthon; 0–3

28. forduló:  Dunaújváros  (16.; idegenben; 4–1

29. forduló:  Mohácsi TE 1888  (13.; otthon; 2–0

30. forduló:  Kaposvári Rákóczi  (5.; idegenben; 1–2

(Zárójelben az Érdi VSE aktuális ellenfelének tabellán elfoglalt helyezése, a lejátszandó bajnoki helyszíne és az ősszel elért végeredmény olvasható.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5318381955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása