PONYVALEGÉNY

Falusi Mariann Lang Györgyiről: „Mi nem csak ebben az életünkben találkoztunk”

Holnap este a lakóhelyétől nem messze róhatják le kegyeletüket a Pa-Dö-Dő rajongói, az énekesnő tisztelői a május 20-án elhunyt művész emléke előtt

2023. június 12. - Horváth M. Attila

img_20230531_183046.jpgJúnius 13-án, kedd este 19 órakor a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Főkapu téren búcsúzhatnak el a rajongók a május 20-án elhunyt Lang Györgyitől. Portálunk bő másfél hete járt az énekesnő lakóhelyén: a ház kerítésénél mécsesekkel adóztak a 66 esztendős korában megboldogult művésznő emléke előtt. 

Miközben május utolsó napján a Hősök teréhez közeli beülős helyen az Európa Liga fináléja miatt Magyarországra érkező több tucatnyi talján futballszurkoló dalolászott jókedvűen, mintegy ötven méterrel beljebb sistergős bombaként száguldó csend telepedett a Városligethez közeli utcára. A máskor nagyon is hangos környék zajmentes zónává változott. Suhanó árnyak igyekeztek a dolgukra, ügyet sem vetve a fémtetővel ellátott, üvegbe tuszkolt mécsesekre, amelyek olyan színesek voltak, mint Lang Györgyi élete.   img_20230531_181401.jpg

A hosszú évtizedek óta szklerózis multiplexszel küzdő, az elmúlt esztendőkben már tolókocsiba kényszerülő énekesnő legjobb barátja, a Pa-Dö-Dő együttes másik fele, a zenésztárs Falusi Mariann a búcsúztatóval kapcsolatban arra kért mindenkit, az emlékezők virág nélkül és ne fekete vagy fehér ruhában érkezzenek.  

img_20230531_183026.jpg

Nagyjából tavaly ilyenkor a Story magazinnak ugyanő a következőket nyilatkozta az elmúlt hónapokban már látványosan lefogyó, megrogyó, egyre erőtlenebbé váló Lang Györgyivel kapcsolatban:   

falusi_lang_img_20230603_151017.jpgAz biztos, hogy mi nem csak ebben az életünkben találkoztunk, és az sem a véletlen műve, hogy a sorsunk a jelenben ilyen szorosan összefonódott. Inkább azt mondanám, hogy olyan érzés, mintha testvérek lennénk. Természetes számomra, hogy mindent megteszek érte, amit csak tudok. 

A jelenből egy év után csakhamar múlt lett. A jövő viszont az emlékezésé, hiszen akit nem felednek – legyen szó zenésztársról, szakmabeliről vagy jóbarátról –, az élt, él és élni fog. Ha Falusi Mariannon múlik, mindörökké. 

img_20230531_181355_lang_gyorgyi_haz_emlekezes.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5418145370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása