PONYVALEGÉNY

Havi egymillióért vár bérlőre a néhai Alkotás mozi, tíz hónapja hiába

Közel egy esztendeje gazdátlan a Déli pályaudvarral szemközt lévő egykori filmszínház, amely addig luxuslakberendezési bemutatóteremként funkcionált

2023. május 20. - Horváth M. Attila

alkotas_utca_img_20230518_183141.jpgTavaly augusztus óta nincs bérlője a néhai budai mozinak, az egykori Alkotás filmszínháznak, amely addig luxuslakberendezési üzletként működött. Olybá tűnik, a Déli pályaudvarral szemben manapság már a szimpla berendezés is luxusnak számít. 

A Greguss utca sarkán rendszerint hirtelen alakult ki kisebb-nagyobb embertömeg. Ünnepről, a mozi ünnepéről beszélgettek nem egyszer órákig férfiak és nők frakkban, midőn kitáncoltak a budai filmszínházból. Az Alkotás számtalan nagybetűs Alkotás otthonául szolgált, ám az idő vasfoga – mint valami modern mese Piroskáról és a farkasról –, megette, mohón felzabálta, sikeresen eltüntette a filmtekercsekkel, a mozigépésszel, meg a nézőkkel együtt.   

alkotas_mozi_2108094_1806_foto_fortepan.jpg

Az annak idején közkedvelt XII. kerületi kulturális egységről 2021 szeptemberében írtunk a hamarosan újjáéledő és folytatandó Vásznat a múltra, avagy régi idők mozija című sorozatunk keretében, amiben akkor beszámoltunk arról, hogy luxuslakberendezési bemutatóterem működött az Alkotás utca 11.-ben. (Nem mellékesen öt esztendővel ezelőtt, 2018-ban még az Avon üzleteként funkcionált a néhai filmszínház.)   

Információnk szerint az akkori bérlő 2022. július 31-ig vette igénybe a hely adta lehetőségeket, amely azóta egybeolvadt egy törökországi céggel és Biatorbágyon, a TÓPARK lakóparkban 770 négyzetméteren fogadja a témára fogékony érdeklődőket. Mindez azt jelenti, hogy a rendkívül forgalmas budai szakaszon lévő 200 négyzetméteren elterülő helység idestova tíz hónapja gazdátlan, aligha véletlenül: a Ponyvalegény úgy tudja, havonta 990 000 forintért bérelhető a néhai Alkotás. Az persze nézőpont kérdése, hogy a közel egymilliós tétel soknak számít-e vagy sem, mindenesetre ugyanabban az épületben találtunk egy idén szeptember 1-től elsősorban irodai funkció betöltésére hosszú távra, de minimum egy évre kiadó 114 négyzetméter alapterületű, második emeleten található háromszobás bérleményt, amelynek közös költsége havonta 26 000, míg bérleti díja 330 000 forint.   

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3418128480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása