PONYVALEGÉNY

Fővárosiak kéz a kézben: a Vasas után a Budapest Honvéd is kiesett

Furcsa bajnokin búcsúzott az élvonaltól a kispesti gárda, amely a hajrában, 0–0-nál, Szolnoki Roland kezezését követően nem kapott meg egy egyértelmű 11-est

2023. május 27. - Horváth M. Attila

img_20230527_190812.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Miután az NB I utolsó, 33. fordulójában a Puskás Akadémia otthonában 2–1-es vereséget szenvedett a Budapest Honvéd, miközben a MOL Fehérvár 0–0-ra végzett a már kieső Vasas otthonában, eldőlt, hogy az angyalföldiek mellett a XIX. kerületi alakulat kezdheti meg néhány hét múlva a felkészülést a másodosztály 2023/2024-es szezonjára. 

Nem vitás, az egész évben látott produkciójának köszönhetően a XIII. kerületi – csak a nevek alapján nem, egyébként szedett-vedett – brigádhoz hasonlóan a kispesti társulat is megérdemelte a kiesést, így a két fővárosi egylet is másként-másként jubilált. Az egykori Magdolnaváros tudniillik idén júniusban ünnepli fennállása nyolcvanötödik évét, míg a Honvéd kereken húsz esztendeje zuhant ki (szintén) az élvonalból. A kispestiek ettől függetlenül május utolsó szombatján láthatólag mindent megtettek a sikerért, mi több, sanszuk is volt rá, de amíg bevitték Vad II Istvánt az erdőbe a VAR buszban ücsörgők – mi a 11-es, ha nem Szolnoki Roland egyértelmű kezezése, ami többszöri újranézés után is büntető? –, addig a mérkőzést közvetítő kommentátor (nem a név az érdekes) úgy fogalmazott az okkal elkeseredett kispesti szurkolók meccs végén kifeszített drapériájára, hogy azt nem mutatják meg a nézőknek. Nincs új a nap alatt: összenő, ami összetartozik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr918133768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása