PONYVALEGÉNY

Már nem kukorékol a Kálvin térhez közeli Kakas

Alig egy évtizednyi működés után eladásra kínálják az V. és a VIII. kerület határán található presszót

2023. augusztus 18. - Horváth M. Attila

img_20230811_164241.jpgA tábla már a kirakatban pihen. Több mint tizenkét esztendővel a Premier Kultcafé, azaz a volt Vörösmarty mozi mellett található Kakas presszó megnyitása után immár eladó az Üllői út legelején lévő üzlethelyiség.  

img_20230811_164202.jpgHétfőtől szombatig délután négytől hajnal négyig, míg vasárnap délután ugyancsak 16 órától éjjel két óráig várta a betérőket a Kakas presszó személyzete. Ahhoz képest, hogy a belváros miliőjének szele itt azért megcsapta a mindenkori vendéget, mindez az árakon nem feltétlenül látszott. Whisky, szóda, kóla, rum – idézhetném a néhai Kicsihuszár, azaz a komikus színművész, Bajor Imre CD-re is felénekelt nótáját. Persze aki istenigazából le akarta inni magát, otthagyhatta a fél fizetését, a visszafogottan, ropogtatva piálgatók viszont megúszták jóval olcsóbban. Mint a suliban: a krétával pingált fekete tábla tanúsága szerint 150 forintért kínálták a ropit – egy diszkontban manapság is csak minimálisan kerül kevesebbe a közkedvelt rágcsa  –, 350-ért a mogyit – feltételezem, nem a márkára utaltak a névvel –, míg 490-ért lehetett kapni a chipset. Az olvasó hiszi vagy sem, a 2000-es évek legvégén is megvásárolhatóak voltak ugyanitt a fenti finomságok – ezen sorok írója például nem egyszer a piros címkés, dupla cés kóláért ugrott be –, pedig akkoriban még a Kakas nem kukorékolt, ellenben a hely szelleme sem a véletlen műve, ugyanis éjjel-nappali élelmiszerbolt működött a helyén. Olcsó poén lenne most azt írni, hogy a leginkább éjfél után nem is oly váratlanul előkeveredő vörös veszedelem nyiffantotta ki a Kakast – tudják: a rókában lehetetlen kakasozni, ám a Kakasban lehetett rókázni... –, már csak azért is, mert Bruce Willis óta tudjuk, hogy az élet mindig drága. Erről megbizonyosodhatnak, ha felhívják az üzlethelyiséget a kínálatában tartó ingatlanost.

kakas_img_20230811_164119.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7918196533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása