PONYVALEGÉNY

Visszatér a mozi a Premier Kultcaféba

Ha minden a tervek szerint alakul, hamarosan ismét nem csupán egy finom kávéra vagy üdítőre, hanem filmvetítésre is beülhetnek az érdeklődők

2022. május 21. - Horváth M. Attila

img_20220519_172555_premier_kultcafe_2.jpgA Ponyvalegény úgy tudja, a közeljövőben újra benépesülhet az Üllői út 2-4. szám alatt található Premier Kultcafé moziterme, amelyben ismét a filmvetítéseké lehet a főszerep.

Robert De Niro vagy Uma Thurman újabban nem bejáratos ide. Persze el lehet lenni izgalmas és kevésbé lenyűgöző filmek nélkül – legalábbis a mackók így vannak vele, elvégre közülük kettő a nyüzsgő Baross utcát vizslatja tekintetével, a napfény mellett az elhaladót is becsalogatva, az ember nagyságú legnagyobb pedig rögvest ott ül a bejáratnál, némán fogadva a betérőt. No persze, a Maci Kávézóban üldögélni és különleges finomságú frissítő limonádét szürcsölni kész felüdülés annak, aki szereti Hrabalt, Kunderát, Thomas Mannt, hiszen körülölelő könyvcunamiból, polcról levehető kötetrengetegből, elénk táruló megkapó vagy vontatottan unalmas történetből nincs hiány, ahogy plüss szőrmókból sem. 

img_20220519_172600_premier_kultcafe_mackok.jpg

img_20220519_172400_premier_kultcafe_ulloi_ut.jpgA járványügyi helyzetre való tekintettel mozi előadásaink határozatlan ideig szünetelnek, mozitermünk zárva tart. A 100 főnél nagyobb létszámú rendezvények elmaradnak, erről a szervezők minden esetben értesítik a résztvevőket. Kávézónk nyitva tartása egyelőre nem változik. A legfontosabb számunkra mindannyiunk egészsége és biztonsága, vigyázzatok egymásra!

A Premier Kultcafé honlapja egyértelműen fogalmaz, csakhogy a filmszínházak mindegyike kinyitott, mi több, már fesztiváloknak és egyéb rendezvényeknek is helyet ad, teret biztosít, ám eddig valahogy a néhai Vörösmarty mozi kimaradt a szórásból – de már nem sokáig. Minap délutáni ott jártunkkor rákérdeztünk, várható-e ebben előrelépés, és legnagyobb meglepetésünkre azt a tájékoztatást kaptuk, hogy miután a személyzetet jelenleg két fő alkotja, így nem tudnak este tíz óráig nyitva tartani és a mozi részleget is fenntartani, de mielőbb tervben van, így Hollywood, de leginkább Európa hamarosan visszatérhet az Üllői út 2-4. szám alá. Mit is lehetne ehhez hozzáfűzni? Így legyen, különben irgum-brumbrum.

img_20220519_172530_premier_kultcafe_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9817837175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása