PONYVALEGÉNY

Fülöp Lajos első lényeges edzői sikere Tápiószentmártonban

A fiatal szakvezető a XI. Fejős Pál Emléktornán tartotta otthon az elsőséget

2023. augusztus 01. - Horváth M. Attila

fejos_pal_emlektorna.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngTÁPIÓSZENTMÁRTON | A Farmos elleni, 4–2-re megnyert elődöntő után a fináléban a Nagykátát győzte le 3–2-re a helyi Aranyszarvas SE, aminek köszönhetően a Kecskeméti József távozása után immár Fülöp Lajos által irányított házigazda végső sikerét hozta a július utolsó hétvégéjén megrendezett XI. Fejős Pál Emléktorna. 

fuloplajos.jpgA 2012. június 3-án elhunyt legendás edző és sportvezető, Fejős Pál emlékére idén már tizenegyedszer került megrendezésre a torna, amelynek 2023-as fináléja több szempontból is érdekesnek bizonyult. Egyfelől az Aranyszarvas SE-t dirigáló Fülöp Lajos első, helyiekkel megélt tréneri diadalára készülhetett, másfelől korábbi alakulata ellen csatázhatott, hiszen Fejős Pál még élt, amikor az Ausztriát is megjárt technikás labdarúgó 2012 januárjában a Nagykáta nagypályás gárdáját választotta, majd néhány hónappal később szerezte egyik bajnoki gólját a másik után. A vetélytárs kispadján pedig az a Tóth Imre ült, aki egyrészt több szempontból is kötődik Tápiószentmártonhoz, másrészt a nyáron nem először fogadta el az NSE invitálását. A két szakember bajnoki debütálására sem kell már sokáig várni, a Nagykáta a Budakalászt fogadja augusztus 12-én, szombaton 17 órakor a Pest megyei I. osztály nyitányán, míg a tápiószentmártoni egylet ugyanaznap, ugyanakkor az újonc Abony otthonában vizitál a Pest megyei II. osztály Déli csoport 1. fordulójának keretében. Utóbbi összecsapás nem csupán a hétvége miatt nem lesz hétköznapi a gyors, jól cselező Lendvai Zalán számára, aki a nyáron éppen a KID FC kedvéért intett búcsút az Aranyszarvasnak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2018183575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása