PONYVALEGÉNY

ASR Gázgyár: az elrontott utolsó fellépés

Sólyom Ferenc társulata hiába került előnybe alig több mint három perc után, az Ikarus a folytatásban átrobogott az óbudaiakon

2023. május 27. - Horváth M. Attila

asr_gazgyar_csapatfoto_merkozes_utan_1.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngASR GÁZGYÁR–IKARUS 1–4 | Ezen a néven és ebben a formában utoljára lépett pályára a házigazda a Budapest-bajnokság I. osztályának utolsó, 30. fordulójában, ám a szép búcsú nem sikerült az óbudaiaknak, pedig korán, már a 4. percben előnybe került a Sujtás utcai legénység Tóth Máté révén.  

Tuza Zsombor hamar közelebbi barátságba került a labdával. Talán az Ikarus BSE kapusa sem értette, miként kerülhetett már a meccs elején előnybe az ASR Gázgyár, azonban a kieső látogató nem adta könnyen magát, olyannyira, hogy Szabó Gergőnek még az első félidőben kétszer kellett kiszednie a játékszert a hálójából. A folytatás sem Lóska Csabáék szája íze szerint alakult, a motivált vendégcsapat a második félidő közepén két perc alatt lezárta a nyitott kérdést, így Sólyom Ferenc remek összetételű brigádja 44 ponttal a 6., míg az edzőjét, Lőrincz Emilt a névnapjára győzelemmel megajándékozó alakulata 20 egységgel a 15. pozícióban végzett. Minden más a jövő olykor fájdalmasan síró hegedűszólóval egybeszőtt zenéje.  

Budapest-bajnokság I. osztály, 30. forduló 

 ASR GÁZGYÁR–IKARUS BSE 1–4 (1–2) 

Sujtás utca, vezette: Bartis László (Reszler Csaba, Horváth Dániel) 

Gólszerző: TÓTH MÁTÉ (1–0) a 4., GAÁL-SZABÓ KRISZTIÁN (1–1) a 21., JUHÁSZ ÁRON (1–2) a 29., GAÁL-SZABÓ KRISZTIÁN (1–3) a 65., BORBÉLY ANDRÁS (1–4) a 67. percben  

pa150228.JPG

asr_gazgyar_cimer.jpgÖt éve ért el az ideinél jobb helyezést a Gázgyár  Túl azon, hogy sajnálatos, amiért ezen a néven és minden bizonnyal ebben az összetételben sem szerepel a jövőben az ASR Gázgyár, utánanéztünk, Balogh Péterék az elmúlt években miként teljesítettek. Nos, az előző három szezon felfelé ívelő pályát mutatott, mert amíg az úgynevezett Covid-bajnokság végén, 2020-ban a három győzelem, öt döntetlen és a kilenc vereség ért 13. pozíciót, egy évaddal később 34 ponttal ért oda a 12. helyre az óbudai legénység. Tavaly ilyenkor viszont a kevesebb egység is előkelőbb helyezésre predesztinálta a III. kerületieket, ugyanis 30 pont is elég volt a 10. helyhez. Az idén 44 egységgel megszerzett 6. pozíció tehát kiugrónak számító produkció, és ez még akkor is igaz, ha 2018 még belátható időn belül van: az öt esztendeje megszerzett 54 ponthoz dukáló 4. helyezés ezáltal több mint dicséretes.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8418133780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása