PONYVALEGÉNY

Lőrincz Emil, Czvitkovics Péter: egykori MTK-csapattársak, ha találkoznak – az Ikarusnak olyan közeli a kiesés, mint az UnIonénak a bajnoki cím

A középpályás duplájának ezúttal nem örült a korábbi kiváló hátvéd

2023. május 08. - Horváth M. Attila

czvitkovics_foto_vasasfchu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngIKARUS–UNIONE 0–3 | A sors ezúttal megkegyelmezett. Ha egy héttel később találkozik egymással a két alakulat, hasonló végeredmény esetén a házigazda a kiesést siratta, a látogató a bajnoki címet ünnepelte volna. Pikantériában persze így sem volt hiány.

A kispadon Egervári Sándor. Az egykori szövetségi kapitány 1999-ben fantasztikus menetelés végére tett pontot csapatával, az akkoriban a legszebb, legkulturáltabb, legközönségszórakoztatóbb futballt produkáló MTK-val, amellyel aranyérmet szerzett. Annak a társulatnak tagja volt a kék-fehérben utolsó évadját töltő Lőrincz Emil és a 16 évesen a mélyvízbe dobott Czvitkovics Péter is. Azóta 24 esztendő, közel két és fél évtized telt el. Az egykori rutinos, minden dörzsöltséggel felvértezett hátvéd és az ifjú titán az elmúlt hétvégén újfent találkoztak, ám amíg Lőrincz az Ikarus kispadján tehetetlenül szemlélte, addig Czvitkovics az Unione vezéreként telhetetlenül alakította az eseményeket. Telhetetlenül, hiszen Cicó nem cicózott, még az első félidőben bevette Bálint Marcell kapuját, és ezt a szokását megtartotta a második felvonás elején is. Innen már nem volt visszaút a házigazdának, akkor meg már különösen nem, amikor a korábbi diósgyőri és kispesti kedvenc, Szabó Tibor is betalált – negyvenhat évesen... És ez még mind semmi, ha hozzátesszük, az egykori MTK-s csapattárs, a Lőrincz Emillel és Czvitkovics Péterrel a Hungária körúton szintén együtt futballozó Szekeres Tamás közel az ötvenegyedik (!) életévéhez is stabil, megbízható pillére az Unione hátsó alakzatának. Nem az újabb koporsószöget jelentő 0–3, hanem ez az igazi szégyen az Ikarusnak, illetve a megannyi fiatalnak. A XVI. kerületiek a Rákosmente elleni hétvégi, idegenbeli derbin (május 13., szombat, 17:00) matematikailag is elbúcsúzhatnak az osztálytól – vagy Dugovics Tituszként magukkal ránthatják a XVII. kerületieket... –, míg az Unione az egyik legnagyobb kihívó, a szerda este a Budapest Kupa fináléjában érdekelt Csepel-Csep-Gól ellen (május 13., szombat, 11:00) szerezheti meg a bajnoki aranyérmet. Parázs hangulatú matinéderbi lesz, az legalábbis biztos.

Budapest-bajnokság I. osztály, 27. forduló
 IKARUS BSE–UNIONE FC 0–3 (0–1) 
Bátony utca, vezette: Szuhodovszki Dávid (Sudicky Bálint, Milavecz Péter)
Gólszerző: CZVITKOVICS PÉTER (0–1) a 33., CZVITKOVICS PÉTER (0–2) az 50., SZABÓ TIBOR (0–3) a 82. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5218119728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása