PONYVALEGÉNY

4-es, 6-os: pótlás következik

Ezen a hétvégén a Jászai Mari tér és a Széll Kálmán tér között nem közlekedik a legnagyobb utazóközönséget magáénak tudó villamosjárat

2023. május 20. - Horváth M. Attila

img_20230518_18170444.jpgSzinte nem múlik el év úgy, hogy ne villamospótló szállítsa az utasokat a 4-es, 6-os vonalán. Ez idén sincs másként, a jó hír az, hogy a sárga monstrumok nélkülözését csupán az előttünk álló hétvégén kell megoldani. 

Mindenki rohan valahová. Emitt régen látott barátnők ölelgetik egymást hosszasan üszke kétórai távollétet követően, amott nyanyaszekérnek csúfolt húzós kocsit vonszol maga után a fejkendős nyugdíjas, miközben a telefonjához ragasztott fiatalembert kishíján elsodorja a villamos a délutáni félhomályban. A villamos, amelyről Komár László annak idején kádban dudorászható remek slágert énekelt fel a Férfiszív című lemezére.  

img_20230518_181650.jpgA kiaggatott táblára senki nem figyel, üres tekintetű emberek öles léptekkel haladnak a céljuk felé. Majd aztán lesz persze habzó szájjal ökölrázás, dolgukat végző buszsofőrökre zúduló kurva anyázás, csak hogy ne teljen csendesen a hétvége. Szombat reggel hat órától csupán a Jászai Mari térig közlekedik az Újbuda-központtól induló 4-es és a Móricz Zsigmond körtértől startoló 6-os villamos, a Széll Kálmán térig kék járattal lehet utazni - csakúgy, mint annyi átizzadt, paradicsomérlelő nyáron át.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8618128486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása