PONYVALEGÉNY

Szürreális szezon felsőpakonyi módra

Hóbortos hétvége: Megyesi László gárdája szombaton búcsúzhat a megyei élvonaltól, miközben egy nappal később Pest Megyei Kupa-diadalt ünnepelhet

2023. május 19. - Horváth M. Attila

felsopakony_godollo_foto_godolloi_sport_klub.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngFELSŐPAKONY–GÖDÖLLŐ 0–5 | A Pest megyei I. osztály 29. fordulójának előrehozott, szerdán lejátszott mérkőzésen a házigazda nem tudta megismételni az ősszel bemutatott bravúrt: Megyesi László kiesés ellen harcoló együttese tavaly novemberben Nagy II Tamás hajrában szerzett találatával 1–0-ra legyőzte Győri Zoltán alakulatát, amire ezúttal nem volt esélye, így amennyiben az UFC Gyömrő szombat este hazai pályán pontot szerez a Dunavarsánnyal szemben, azzal gyakorlatilag megpecsételi az egykor ifj. Albert Flórián, Nyilas Elek vagy éppen Goran Kopunovics nevével fémjelzett társulat sorsát. 

Kiesés mellé kupagyőzelem? Netán bennmaradás a bajnokságban és ezüstérem a sehová sem kvalifikáló sorozatban? Vagy siker itt és ott is? És a legrosszabb forgatókönyv... Annyira többismeretlenes ez az egyenlet, amilyenről az idén a matematika érettségin résztvevők álmodni sem mernének, az más kérdés persze, hogy a Felsőpakonyi KSE fennállása talán legfontosabb hetét éli meg, ugyanis átvitt értelemben néhány nap alatt ha mindent nem is nyerhet meg, de a sanszot a bajnokságban megkapva élhet vele – vagy mindent elveszíthet. A sors furcsa fintora, hogy május 21-én, vasárnap 17 órai kezdettel ugyanúgy a Gödöllői SK lesz a pakonyiak vetélytársa Cegléden a Pest Megyei Kupa fináléjában, mint a szerdai összecsapáson. Azon a bajnokin, amelyen a kapus Sásdi Dominik személyében régi ismerős nézett farkasszemet Koziorowski Richárdékkal, ugyanis a 24 esztendős sportember tavaly tavasszal öt bajnokin védte a GSK hálóját – hogy legyen még egy csavar a történetben, majdhogynem napra pontosan tizennégy hónappal ezelőtt, 2022. március 19-én a Felsőpakony–Gödöllő összecsapáson is, amelynek lefújásakor örülhetett, lévén hiába vezettek kétszer is a pakonyiak, a látogató fordítani és nyerni tudott 3–2-re. Ami az előző évi Gödöllőre, az a mai Felsőpakonyra is igaz: innen szép nyerni.    

Pest megyei I. osztály, 29. forduló 

 FELSŐPAKONYI KSE–GÖDÖLLŐI SK 0–5 (0–2) 

Felsőpakony, vezette: Fenyvesi Szabolcs (Kányási István, Berendi Tamás Csaba) 

Gólszerző: KOZIOROWSKI RICHÁRD (0–1) a 10., KOZIOROWSKI RICHÁRD (0–2) a 33., BARABÁS ÁDÁM (0–3) a 64., NAGY BARNABÁS (0–4) a 73., KOZIOROWSKI RICHÁRD (0–5) a 87. percben 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1418128430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása