PONYVALEGÉNY

Négygólos győzelemmel adózott Fujsz Richárd emlékének a Nagykanizsai Futsal Club

A Zala megyeiek lassan felocsúdva a sokkból a múlt heti vereség után ezúttal 4–0-ra nyertek a tabellán előttük álló Haladás II. ellen

2023. május 15. - Horváth M. Attila

capture-20230515-235307.pngfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngNAGYKANIZSA | Egymás után háromszor is hazai környezetben lép pályára a férfi futsal NB II Nyugati csoport felsőházi rájátszásában a Fujsz Richárdot éppen ma két hete elveszítő helyi Futsal Club, amelynek tagjai hétfő este a Haladás II. ellen igyekeztek győzelemmel adózni elhunyt társuk emlékének, miután egy hete Gyálon súlyos, 9–1-es vereséget szenvedtek a Mad Dogstól. 

A felsőházi rájátszás 8. fordulójában a tízedik és a huszadik perc között háromszor is betaláló kanizsaiak 3–0-s félidőt követően nyertek 4–0-ra a 12 egységgel ötödik vasiakkal szemben, a gólokon Schuller Ferenc, Németh Marcell, Takács Soma és Horváth Gergő osztozott. A 8 ponttal a tabella hatodik, utolsó helyén álló NFC legközelebb az éllovas TFSE-Bestrongot fogadja (május 22., hétfő, 19:00), két nappal később, 24-én, szerdán, ugyancsak 19 órai kezdettel pedig bepótolja a szintén 12 egységgel negyedik UTE ellen a tragédia miatt elmaradt ütközetet.   

A 25 éves korában elhunyt Fujsz Richárddal részben kapcsolatos információ, hogy a Népszava szombati számában megjelent összeállításából kiderült, országos szinten évente 1300-1400 motoros sérül meg közlekedési balesetben, a lap szerint a május és az augusztus a legkritikusabb hónap, az év ötödik és nyolcadik etapjában rendszerint százon felüli az esetszám. A 16. oldalon közölt írás úgynevezett keretes cikkében látott napvilágot ama részinformáció, miszerint 2019 volt az egyik legkirívóbb esztendő, lévén januárban csak kettő, ám júniusban 114, júliusban 108, augusztusban pedig 124 közúti balesetet okoztak motorkerékpárral közlekedők. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8118124794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása