PONYVALEGÉNY

Győzelemmel debütált Lőrincz Emil a Százhalombatta kispadján

A korábbi 37-szeres válogatott hátvéd csapata a bajnoki nyitányon a Ráckeve otthonában aratott önbizalom-növelő sikert

2021. augusztus 17. - Horváth M. Attila

lorincz_emil.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngRÁCKEVE–SZÁZHALOMBATTA 1–3 » A nyáron alaposan meggyengülő, többek között Horváth Gábort, Völgyi Dánielt, valamint Kiss Károlyt és Huszárik Zsoltot is elveszítő házigazda némi meglepetésre ugyan vezetett a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjának nyitányán a „megye-egyből” alászálló rivális ellen, ám a folytatásban a battai fiatalok széppé tették az ezen a bajnokin debütáló Lőrincz Emil premierjét.

A nagy találkozás ezúttal elmaradt. Mert persze az lett volna az igazi, ha Kenesei Krisztián hazai pályán varázsol, mi több, a hajrában esetleg Lőrincz Emil is becseréli magát – a Százhalombattai LK hátsó alakzatába. Az immár 44 esztendős korábbi 29-szeres válogatott támadó, valamint az 55 éves, egykor a nemzeti csapatban 37-szer szóhoz jutó hátvéd ugyanis 1997 és 1999 nyarán is együtt ünnepelték az MTK bajnoki címét. Olybá tűnik, Ráckevén rájöttek, mégsem járható a dobogós pozíciót nélkülöző „tavalyi út” – miközben ezen sorok írójának meggyőződése, ha mindenki egészséges, a VAFC kerete egyénekre és csapatrészekre lebontva is jobb volt például az ezüstérmesként befutó Örkény állományánál –, Százhalombattán pedig Lőrincz Emil úgy állhatott munkába idén nyáron, hogy tudta, zömében a helyi tehetséges ifjakkal kell eredményeket produkálnia. 

Mindig azt mondom, nem azt nézem elsősorban, hogy bajnok- vagy kieső csapatról van-e szó, hanem azt, hogy lehessen dolgozni normálisan.

LŐRINCZ EMIL 2011 májusában nyilatkozott így, amiből az is kiderül, nem az osztályt nézi, amikor igent mond egy edzői felkérésre

lorincz_emil_interju_sportszelet_20110520.jpg

Nos, elsőre jól vizsgázott nem csupán a tréner, hanem a tanítványok is, lévén bármennyire is meggyengült a Ráckeve, idegenben hátrányból fordítani és végül kétgólos diadalt aratni – Reicheld Alex duplájával és Várkonyi Márk góljával – dicséretes teljesítmény. A második megméretésre sem kell sokat várniuk az SZLK híveinek, ugyanis augusztus 21-én, szombaton 17 órai kezdettel a nyáron remek képességű, kipróbált harcosokat szerződtető Albertirsa lép fel Százhalombattán. 

Az élvonal bűvöletében Nem a Pest megyei futballba újfent bekapcsolódó Lőrincz Emil – aki a 2000-es évek második felében Gödöllőn vállalt feladatot – az egyetlen szakvezető a százhalombattai kispadon, aki korábban játékosként megfordult az NB I-ben. Az elmúlt években – a teljesség igénye nélkül – irányította a battaiakat az idén nyáron az Alsónémedi SE-hez négy esztendőt követően visszatérő Rácz László; az első osztályban is dolgozó újpesti kedvenc, Urbán Flórián; valamint az MTK és a ZTE korábbi balbekkje, a manapság a Budapest Honvédot dirigáló Horváth Ferenc szakmai stábjának állandó tagja, Szamosi Tamás

Lőrincz Emil győztes meccsei a Százhalombatta ellen Bármennyire is hihetetlen, jó emlékei vannak az újdonsült battai edzőnek a Pest megyei egylet elleni mérkőzésekről, ugyanis a klub felnőtt alakulatáért is felelő Lőrincz a 2018/2019-es szezonban a Dunaújváros PASE U19-es és U17-es alakulatának szakmai munkájáért felelt az egykori remek védő, márpedig a Fejér megyeiekkel egy csoportban szerepelt a Százhalombattai VUK SE. Nos, az őszi idény során, hazai környezetben a „nagyokkal” 7–0-s, míg a „kicsikkel” 22–0-s dunaújvárosi diadalt aratott.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2516663390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása