PONYVALEGÉNY

BKV Előre után Jászberény: ifj. Menczeles Iván különös hete

Az FC Hatvan cerberusa futballozott korábban a szerdai ellenfélnél, mi több, az édesapja, id. Menczeles Iván is dolgozott edzőként a fővárosiaknál, a vasárnapi vetélytárstól pedig idén télen érkezett

2023. április 29. - Horváth M. Attila

p1010303_1.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngHATVAN–BKV ELŐRE 4–3 | Ugyan szerdán került sor a találkozóra, ifj. Menczeles Iván számára mégsem volt hétköznapi bajnoki 2023. április 26-án az NB III Keleti csoport 34. fordulójában.

A télen Jászberényből érkező, jó felépítésű 26 esztendős kapus a tizedik bajnokiját játszotta le hatvani színekben szerdán, márpedig a „tizedesre” izgalmas kilencven perc várt, ugyanis túl azon, hogy a cerberus 2012-től másfél szezonon át, 2013 júniusáig erősítette a BKV Előre utánpótlását, a nemrégiben kerek évfordulót ünneplő édesapja évekig dolgozott a közlekedési alakulatnál. Az FC Hatvan hátsó alakzata huszonhat perc alatt háromszor kapitulált a hatéves (!) eltiltása miatt Busai Attilát és több meghatározó labdarúgóját, valamint vezetőedzőjét, ifj. Albert Flóriánt is nélkülöző BKV Előrétől – minderről hamarosan külön anyagban írunk –, ám a hazai győzelem abból az aspektusból nem forgott veszélyben, hogy a budapesti alakulat a találkozó során egyetlen minutumig sem volt előnyben. 

Április utolsó vasárnapján a BKV a másik Előrét, a Békéscsaba II.-t fogadja a Sport utcában 17 órai kezdettel, míg ugyanakkor az FC Hatvannak a legutóbb Kisvárdán négygólos vereségbe beleszaladó Jászberényben lesz jelenése. Annál a társulatnál, amelyet ifj. Menczeles Iván nagyon jól ismerhet, hiszen éppen a jelenlegi sereghajtó JFC-től került az FC Hatvanhoz, de ugyanezt elmondhatja Sándor Bence is, lévén a két gárda kapust cserélt egymással a télen. Érdekesség, a két társaság tavaly november 6-án úgy találkozott a hevesiek otthonában, hogy a házigazda hálóját akkor nem Sándor Bence, hanem Jaroslav Cellár, míg a látogatóékét ifj. Menczeles Iván védte. Azon a bajnokin az FC Hatvan győzött, hiszen Dinka Kristóf és Barthel Gábor találatára csak Borics Levente tudott felelni a hajrában (2–1).   

NB III Keleti csoport, 34. forduló

 FC HATVAN–BKV ELŐRE SC 4–3 (2–1) 

Hatvan, Népkert Sporttelep, vezette: Kakuk Szabolcs (Varga Levente, Ancsin Zoltán)

Gólszerző: IFJ. MÁTYUS JÁNOS (1–0 – öngól) az 5., FELLNER KRISZTOFER (2–0) a 29., GYURKÓ MÁTÉ (2–1) a 40., BENKE ÁRON (2–2) az 52., SÁRMÁNY KRISTÓF (3–2) az 55., SÁRMÁNY KRISTÓF (4–2) a 64., POPOV PATRIK (4–3) a 66. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7518113814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása