PONYVALEGÉNY

SZÜLETÉSNAP » Menczeles Iván: 70!

Nagy szám: több mint 750 mérkőzésen ült a kispadon a kiesőjelöltből bajnokesélyes csapatot faragó ETO FC Győr tapasztalt trénere

2021. november 10. - Horváth M. Attila

p8200209.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngGYŐR » Ezen a napon ünnepli hetvenedik születésnapját Menczeles Iván labdarúgóedző, aki annak idején dolgozott a Stadler FC-nél, Balatonlellén, Marcaliban és több neves fővárosi egyesületnél, így az Erzsébeti SMTK-t, a BKV Előrét és az Ikarus BSE-t is trenírozta. Az alábbiakban a manapság a Női NB I-ben szereplő, jelenleg ezüstérmes pozícióban álló helyi ETO FC-t irányító edzőt köszöntjük.

menczelesivan_esmtk.JPG„Üdvözlöm, fiatal úr, na mondja! Vagy én mondjam? Az eredményt tudja, lássuk csak: Bonica... Bonica, nem volt sok dolga a kapuban, de a végén védett egy nagyot. Legyen hetes!”

Üdvözlöm, Mester! Mondom én: több mint hétszázötven meccs a kispadon ilyen-olyan minőségben, legyen szó a „másodhegedűs” posztjáról vagy éppen vezetőedzői pozícióról, legyen hetvenes! Már csak ezért is Isten éltesse sokáig, meg azért is, mert bevallom, kissé irigykedve nézem, ahogy építi a társulatot – ahogy a tavalyi majdnem kiesőből valóságos élcsapatot hoz létre. Nem véletlen a jelen idő, mert úgy tűnik, még nem ért a végére, ebből a mostani ETO-ból akár még bajnok is lehet. Ám addig még sok víz lefolyik a Rábán, miközben a tabellát néhányan nézhetik kábán.

p7150228.JPG

A tíz meccsen kapott hét gól már-már azt az ESMTK-t idézi, amely hátsó alakzatának Czakó Sanyi, Joel Geraldo meg persze Turi Zoli volt a pillére. Ön ellenben alighanem a női futball Beethovenje, mert a D-dúrban levezényelt hegedűverseny eddigi „felelgetései” alapján Coccolino maci selymességű pihe-puha kézzel bánik a zengő hölgylélek húrjaival. Ez a szerda azonban egy kisalföldi edző nagy e földi napja, amelyen a futballinduló helyett a Boldog születésnapot dukál. Még szép, hogy azt is egy hölgy, Halász Judit énekli – léleksimogatóan. 

s6309947.JPG

p1010303.JPGNYUGATRÓL KELETRE Bár az 1951. november 10-én született Menczeles Iván Nyugat-Magyarországon dolgozik, a tréner néha bizony Keletre is figyel. Idén nyáron ugyanis a fia, ifj. Menczeles Iván éppen a szakember korábbi egyesületét, az Erzsébeti SMTK-t elhagyva igazolt az NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacushoz. A 25 esztendős, korábban a Kapuskérdések című rovatban még a Jászberény szépreményű cerberusaként bemutatkozó sportember a jelenlegi évadban egy bajnokin (Pécsen) és egy Magyar Kupa-meccsen (hazai környezetben a Budapest Honvéd ellen) állt a lécek között.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6816752234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása