PONYVALEGÉNY

KÉPséges Budapest | 7. | István út

2023. április 27. - Horváth M. Attila

img_20230425_182716.jpgMegdöbbenünk, meghökkenünk, felháborodunk, meglepődünk, elmosolyodunk. A főváros tálcán kínálja a lehetőséget minderre, mert a téma tényleg az utcán hever. A 2023. március 30-tól indított, rendszeresen jelentkező rovatunkban egy-egy fotóval és néhány mondattal adjuk a köz tudtára, éppen miért is lehet megdöbbenni, meghökkenni, felháborodni, meglepődni vagy esetleg elmosolyodni.

kepseges_budapest.jpgAz olvasó dühös. Bosszús és elkeseredett. Máskülönben miért tette volna közhírré a „Hazudnak, mert nem leltár, hanem csőd!” kezdetű, mondatokba foglalt monológját? Eddig megszokta, hogy a Kiskegyedet, a Burdát, meg a nagyalakú, nagyik számára készített keresztrejtvényt Újpest szívében, a központtól nem messze, a kültéri pavilonban vásárolja meg a nyugdíjából félretett, gondosan összekészített apróval kifizetve, ám jó ideje mindez olyan, mint Tom Cruise ikonikus filmje: lehetetlen küldetés. A szupermarket vagy a közeli aluljáró már nem azt az élményt adja, mint a felszínen fecsegni özvegy Kujbusnéval egy orgonaillatú május délelőtt, két 0%-os joghurt, illetve két szelet, az ember számára 0%-ban ideális összetevőt tartalmazó kenyér belakmározása és a borsófőzelék rotyogása között. Meg aztán messzebb is van, itt pedig, ha akarja, ha nem, még a polgármestert is látja – csak ez a pavilon ne lenne az István úton, kihasználatlanul. Az „idegállapotba vótam’-hangulat elmúlik, de a felirat megmarad – még az is lehet, hogy addig, amíg világ a világ.

img_20230425_182709.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3318112502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása