PONYVALEGÉNY

Ikarus–Issimo: nehéz helyzetbe kerülhet a vesztes

Hit mellé önbizalom: a „blasz-egy” 24. fordulójában a kiesés rémétől fenyegetett társulatok találkozóján a győztes a három pontnál is többet szerezhet

2023. április 14. - Horváth M. Attila

lorincz_emil_ikarus_bse.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Amennyiben komolyan gondolja a bennmaradást a jelenleg 10 ponttal sereghajtó, 16. helyezett Ikarus BSE, Lőrincz Emil csapata számára csak a győzelem lehet az elfogadható a szombat délután fél ötkor a Budapest-bajnokság I. osztály 24. fordulójában sorra kerülő, 16 egységgel a 14. pozíciót birtokló Issimo elleni találkozón.

Ami reményt adhat a hazaiaknak: a legutóbbi három hazai összecsapáson nem szenvedett vereséget az Ikarus. Csakhogy amíg a Kollár Zsolt által felkészített Testvériség-Újpalotával szemben elért 3–1 és a dr. Hevesi Tamás dirigálta 43. sz. Építők elleni 1–1 a tabella állása alapján dicséretesnek, egyszersmind megsüvegelendő produkciónak volt mondható, a TFSE elleni 1–1 után már bőszen vakarhatták kobakjaikat az „Ika” szurkolói, ugyanis a minél jobb pozíció miatt nem ártott volna hozni azt a találkozót. A sors(olás) azonban újabb sanszot dobott a sereghajtónak, amely a hétvégén az Issimót fogadja.

p9100082.JPG

Tény, hogy a XVI. kerületiek vetélytársa ugyanúgy remizett az Építőkkel (1–1 helyett 3–3), ám lehet, végül az dönti el a kiesés kérdését, melyik gárda mit játszott a TFSE-vel, márpedig a XV. kerületiek a Vasgolyó utcában idén márciusban 4–0-ra kiütötték a „főiskolásokat”. A legutóbbi két bajnokiját a Budapest Kupa idei döntőseivel vívó és azokat egyaránt 3–1-re elveszítő, a Csepel-Csep-Góltól és a Pestszentimrétől is vendéglátóként elbukó Issimo malmára az hajthatja a vizet, hogy az őszi odavágón úgy végeztek a felek 2–2-re, hogy a palotaiak már kétgólos előnyben is voltak Kelemen László és Kindlik Ádám az első és a második játékrész legelején szerzett találatával, ám az Ikarus onnan is visszakapaszkodott Halász Zoltán és Simtchatcha Simtchatcha góljával. A nagy kérdés nem is az, hogy április közepén melyik brigádnak kell kaparnia a hétvégi kilencven perc során, sokkal inkább az, az esetleges vesztesnek sikerül-e a vissza- vagy éppen megkapaszkodás hat körrel a szezon zárása előtt. 

Négy alakulattal még mindkét együttes összecsap  Az alábbiakban összegyűjtöttük, a két gárda a pontvadászat hajrájában mely ellenfelekkel találkozik. Érdekesség, hogy az Unionéval, a Rákosmentével, az 1908 SZAC-cal és az ASR Gázgyárral az Ikarus és az Issimo is megmérkőzik még.

ikarus_cimer.jpgAZ IKARUS BSE HÁTRALÉVŐ BAJNOKI MÉRKŐZÉSEI: Issimo (otthon, az ősszel: 2–2); Pestszentimre (idegenben, 0–1); Csepel-Csep-Gól (o, 0–5); Unione (o, 0–7); Rákosmente (i, 2–0); 1908 SZAC (o, 2–4); ASR Gázgyár (i, 1–2) 

issimo_cimer.jpgA XV. KERÜLETI ISSIMO SE HÁTRALÉVŐ BAJNOKI MÉRKŐZÉSEI: Ikarus (i, 2–2); Unione (o, 0–3); Rákosmente (i, 0–0); 1908 SZAC (o, 0–0); ASR Gázgyár (i, 0–4); Szabadkikötő (o, 1–1); REAC (i, 0–3 – versenybizottsági határozat lapján)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr918102036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása