PONYVALEGÉNY

Bajzát Péterrel a pályán szakadt meg a Budakalász pocsék sorozata

A BMSE a korábbi NB I-es gólkirállyal a soraiban hét nyeretlen bajnoki után a Nagykáta ellen szerzett három pontot

2023. március 20. - Horváth M. Attila

bajzat_peter_foto_budakalaszmsehu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAKALÁSZ–NAGYKÁTA 3–1 | Visszavágott az ősszel elszenvedett 6–0-s vereségért a házigazda BMSE a Pest megyei I. osztály 20. fordulójában, amelynek trénere, a korábbi négyszeres gólkirály Bajzát Péter – aki kétszer a Győri ETO színeiben az NB I-ben, míg ugyanennyiszer az NB II-ben a Nyíregyháza Spartacus tagjaként bizonyult a legjobb mesterlövésznek – csaknem két év után lépett ismét a kezdőcsapat tagjaként pályára.

Nem most volt 2021. április 17-e. Azon a napon a Pest megyei élvonal 24. játéknapján a Budakalász a Gödöllői SK otthonában vizitált, és úgy szenvedett voltaképpen simán 3–0-s vereséget, hogy a gólokon a duplázó Koziorowski Richárd és Mudroch Mendel osztozott. Ez volt az a tétmeccs, amelyen Bajzát Péter eleddig utoljára a kezdőcsapat tagjaként futballozott. A negyvenkettedik életévében járó támadó huszonhárom hónappal ezután ismét az első pillanattól pályán lévő tizenegybe jelölte magát, és bár gólig nem jutott, a jelenléte is hozzájárult ahhoz, hogy a BMSE megszakítsa rossz sorozatát. Merthogy a kalásziak egyhuzamban hét nyeretlen bajnokin jutottak túl, egyetlen sikerélményük az ugyancsak egykori élvonalbeli labdarúgó, a játékos-edző Miklósvári János vezette Pilisi LK elleni hazai 0–0 volt – egészen 2023. március 18-ig.

Pest megyei I. osztály, 20. forduló

 BUDAKALÁSZI MSE–NAGYKÁTA SE-ULVICZKY KFT. 3–1 (2–1) 

Budakalász, vezette: Tóth Szabolcs (Kányási István, Weil Levente)

Gólszerző: PESTI SZABOLCS (0–1) a 8., DOMBAI BÁLINT (1–1) a 10., CSÁNKI KRISZTIÁN (2–1) a 19., DOMBAI BÁLINT (3–1) a 71. percben  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1718076586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása