PONYVALEGÉNY

Távozott Mányról, de Fejér megyén belül maradt „a magyar Lionel Messi”

Varga Zoltán az ugyancsak „megye-egyes”, a tavasszal dobogós helyezésért harcoló Ikarus-Maroshegy labdarúgója lett

2023. február 23. - Horváth M. Attila

p9020111.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngMÁNY | Varga Zoltánról leginkább az FTC valaha volt egyik legkiválóbb labdarúgója, a későbbiekben a saját törvényei szerint létező, több egyesületnél is nagyszerű szakmai munkát végző szemüveges vezetőedző juthat az ember eszébe, pedig van egy azonos nevű 31 éves futballista, akit több mint tíz éve az egyik legismertebb hazai bulvárlap nemes egyszerűséggel „a magyar Lionel Messinek” hívott – idézőjel nélkül.

p40200228.JPGKétségtelen, hogy a Vasasban, majd Baján pallérozódó, többek között Komjáti András és Bognár György által is trenírozott támadó nem bánik rosszul a labdával, kellőképp eredményes még manapság is, ám az idézőjeles megállapítás körülbelül annyira állja meg a helyét, mint az, hogy Komár László a magyar Elvis Presley. És ez még akkor is így van, ha hozzátesszük, a magyar énekesnek a nyolcvanas évek első, majd második felében két – nem mellékesen nagyszerű – albuma is megjelent hanglemezen, audiokazettán, illetve a későbbiekben egyetlen CD-n a kettő, amelyekkel a rock and roll királyának emléke előtt adózott. 

Varga Zoltán sajnos nem tudott kellőképp kiteljesedni, pedig megfordult többek között Csákváron, Velencén és Bicskén, illetve futballozott Ausztriában is. Az előző félévben Mányon játszott, hogy nem is rosszul, azt a tizennégy bajnokin elért hét találata igazolja. A tavasz azonban már az ugyancsak a Fejér megyei élvonalba besorolt, 26 ponttal az 5. helyen tanyázó Ikarus-Maroshegy színeiben találja, amely alakulat mindössze 4 egységnyire van a dobogó alsó fokán álló Sárbogárdtól. 

A 31 esztendős labdarúgó bajnoki debütálására legkorábban a Fejér megyei I. osztály 18. fordulójában, március 5-én, vasárnap a délután fél háromkor kezdődő Kápolnásnyék–Ikarus-Maroshegy rangadón – amelyen a jelenlegi 27 pontos 4. fogadja a 26 egységgel 5. helyezettet – kerülhet sor, miután a 16. játéknapot teljes egészében május 10-re halasztották, míg az előttünk álló hétvégén lebonyolítandó 17. körben Varga Zoltán új csapata szabadnapos lesz. 

p4020015.JPG

A támadó számára különösen fontos Mány elleni összecsapást a 23. fordulóban, április 9-én, vasárnap délután fél ötkor az Ikarus-Maroshegy pályaválasztásával rendezik meg. Érdekesség, hogy az őszi idényben, október 9-én, a 8. játéknapon, Mányon úgy szenvedett 2–1-es vereséget a házigazda, hogy a szünetben még a vendéglátó volt előnyben – Varga Zoltán góljának köszönhetően. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6118056186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása