PONYVALEGÉNY

Halvány fekete lakkcipők: Komár László november 28-án lett volna 75 éves

A magyar Elvis Presley idén duplán ünnepelhet a mennyben, ugyanis 40 esztendeje indult el a szólókarrierje

2019. december 01. - Horváth M. Attila

komar_laszlo.jpgEzen a héten, november 28-án, csütörtökön lett volna 75 esztendős a Scampolo és a Sprint együttes néhai kitűnősége, a szólóénekesként nagyszerű karriert befutó Komár László, aki alig több, mint hét éve hunyt el. Ha élne, 2019-ben még egy oka lett volna az ünneplésre, ugyanis „egyéniben” 40 esztendeje indult hódító útjára.

Ő az a lány, ki ha velem volna ó, igen.
Ő az a lány, kivel más lenne az életem.
Ő az a lány, most el kell mondanom bizony.
Ő az a lány, ki lehetne az őrangyalom.

Krisztina, Krisztina.
Krisztina ó, Krisztina.
Krisztina, Krisztina.
Krisztina ó, Krisztina.

Ma szombat este van,
Sajnos nem lehetek veled.
Vasárnap is nagyon-nagyon nehéz lesz nélküled.
De eljön majd a nap,
Mikor újra láthatlak, s hét közben tartjuk meg az ünnepnapokat…

Kétségtelen, nem a legismertebb dalából való a fenti idézet, hiszen az életében huszonegy nagylemezzel – illetve Nagy-lemezzel, de erről majd egy picit később – büszkélkedő művész nyolcadik albumán, az 1989-es „Meg van írva a csillagokban” című LP A oldalának harmadik dala volt a „Krisztina”, de abban biztosak lehetünk, hogy Komár László számára ez volt a number one. 

Krisztina ugyanis valóságos személy, az a nő, akit kétszer is elvett feleségül, másodszor halálának esztendejében, 2012-ben. A sors akarta úgy, hogy a halálos ágyán örök szerelme fogja a kezét, pedig Komár László nem volt könnyű ember. Egy korabeli interjújában azzal állt elő, ami egy óvodai dajka becsületére is válna, ugyanis számításai szerint több, mint kétezret fektetett le – persze nem délután egy órától háromig a Pitypang csoportban gyerekeket, hanem éppen mikor és hogy – nőket.    

Aligha túlzás, Nagy Tibor nélkül nem lett volna akkora sztár Komár László, mint amekkora lett belőle, hiszen a zeneszerzőnek olyan zseniális dallamokat köszönhetett – akárcsak a hallgatóság –, mint a Halványkék szemek, a Húsz év múlva, a Táncoló fekete lakkcipők vagy a Széjjeltépett szerelem. 

Az utolsó, még Komár életében megjelent korong Nagylemez címmel látott napvilágot, ami nem véletlenül áthallásos, hiszen csak Nagy Tibor dalai csendülnek fel a lejátszóban. Elhunytával a magyar Elvis Presley-től búcsúzhatott el a közönség, akinek az emlékére az egyik színes hetilap a születése hetvenötödik évfordulójának hetében Komár László összesen tíz dalt tartalmazó cd-jével is megjelent, ugyanakkor a sors furcsa fintoraként a „Krisztina” nem szerepel az albumon – pedig ez meg volt írva a csillagokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr115333942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása