PONYVALEGÉNY

Gerencsér Máté: „A legnagyobb tényező a két csapat között a győzni akarás volt”

A Budapest-bajnokság I. osztály tavaszi nyitányát a TFSE ellen diadallal indító 43. Sz. Építők a télen Monorról igazolt kapusa szerint kívülről kicsit döcögött a társulat produkciója, de a lényeg a három pont megszerzése volt

2023. február 20. - Horváth M. Attila

img_20221015_204143.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngTFSE–43. SZ. ÉPÍTŐK 1–2 | Miután a Budapest-bajnokság I. osztályú bajnokság tavaszi nyitányán a Csepel-Csep-Gól–Budafok II. rangadót nem játszották le – a találkozóra előreláthatólag májusban kerül sor –, és mert a REAC nagy meglepetésre 4–3-as vereséget szenvedett a Pestszentimrétől, dr. Hevesi Tamás még korántsem teljes kerettel csatába induló csapata tekinthető a 16. forduló (egyik) győztesének, hiszen Kmetykó Kevinék felléptek a tabella harmadik helyére. 

Régi-új arcot köszönthettek az Építők szurkolói a tavaszi nyitányon, ugyanis a tavaly nyáron a Pénzügyőrhöz szerződő, nagy tehetségnek tartott és még mindig csak 17 éves Hujbert Botond visszatért. Nem érkezett egyedül, ugyanis rögtön a kezdőcsapatban kapott helyet az ugyancsak a PSE-től igazolt Csigi Ádám, aki rendkívül sokat segíthet az egyik, ha nem a legjobb, legdinamikusabb futballt játszó társulatnak. A nyitány relatíve vontatottra sikerült, hiszen a TFSE az első félidő közepén Béres Krisztián öngóljával került hátrányba, ám a meccs hajrájához közeledve Csordás Szabolcs egyenlített. A 43. Sz. Építők azonban mégis kiharcolta a 2–1-es győzelmet Pump Szabolcsnak köszönhetően. Vajon mindezt miként élte meg a vendégalakulat egyik új igazolása, a Kapuskérdések rovatunkban korábban bemutatkozó Gerencsér Máté, aki ezúttal a kispadról figyelte az eseményeket? 

gerencser_mate_1.jpgÚgy gondolom, a legnagyobb tényező a két csapat között a győzni akarás volt, hiszen kaptunk egy szerencsétlen gólt, de a csapat meg tudta rázni magát és elhoztuk a nagyon fontos három pontot – emlékezett vissza a szombat délutáni összecsapásra GERENCSÉR MÁTÉ. – Kívülről kicsit döcögősnek tűnt a szekér, hiszen több pontatlan labda is volt, de azt hiszem, ez az első tavaszi bajnokin belefér. A legfontosabb célunkat elértük, így még nagyobb lendülettel készülhetünk a következő bajnokira, ahol ugyanúgy a három pont megszerzése lesz a célunk! 

Szombat délután – február 25-én, 15 órai kezdettel – a Mészöly Géza által felkészített Fővárosi Vízművek érkezik a III. Kerületi TVE takaros, nem mellékesen igen hangulatos sporttelepére. Meglehet, azon az összecsapáson is Németh Attila nevével fog kezdődni a 43. Sz. Építők összeállítása. Érthető, ha előbb vagy utóbb Gerencsér Máté is kiharcolná a játéklehetőséget – nagy meglepetés, hogy mindezt nem az előző egyesületének színeiben teszi meg. 

gerencser_mate_portre.jpgA Monortól való távozásomban a vezetőedző játszotta a legnagyobb szerepet, mert úgy éreztem, nem számol velem és nem becsül meg – indokolta meg döntését GERENCSÉR MÁTÉ. – A klubnak rengeteget köszönhetek, hiszen itt léphettem pályára először NB III-as mérkőzésen, valamint a mindennapi fejlődésem is garantált volt. Az Építőkhöz való igazolásomat nagyban segítette Pálinkás Bandi bácsi és Balajcza Szabolcs is, hiszen rajtuk keresztül léptünk kapcsolatba Szuhai Attilával. Elsősorban a játéklehetőség és a célok miatt döntöttem a csapat mellett. Természetesen a szakmai oldala is fontos volt, de úgy gondolom, hogy az utolsó néhány napban, mindent egybevetve nem találhattam volna jobb helyet a fejlődésre! A társak már az első perctől kezdve nagyon támogatóak és befogadóak voltak, így nem volt kérdés számomra, hogy ide igazolok. 

Jó szellemiségű, sikerre éhes társaságba csöppent a fiatal, sokra hivatott cerberus, ez nem vitás, amely nem romboló, hanem gyors, lendületes futballal kíván érvényesülni a bajnokikon, és ehhez meg is vannak a megfelelő emberei – na ja, nem véletlen, hogy 43. Sz. Építők a brigád neve. 

szucs_laszlo_archiv.jpgCélba ért a csatár csábítása  Rutinos, a III. Kerületi TVE sporttelepét nagyon jól ismerő támadóval erősítette meg amúgy sem gyenge keretét a 43. Sz. Építők. Szűcs László neve nem csenghet ismeretlenül az óbudai futballszimpatizánsok körében, ugyanis a karrierjét itt kezdő 33 éves csatár felnőttként négy és fél szezonon át szerepelt a Hévízi úton – ezen időszak alatt összesen 122 bajnokin 28 gólt szerzett –, míg az utóbbi másfél évadban a Mogyoród FC-t erősítette. Honlapunk úgy tudja, a korábban a Vasasban, az FC Dabasban és a BVSC-Zuglóban is megforduló futballistát évek óta csábította a 43. Sz. Építők, amely most célba ért. A játékoskeret minőségét elnézve pedig azon sem lehetne meglepődni, ha a maratoni hosszúságúra nyúló hetek múlva mindez a bajnokságban is megtörténne.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9718054458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása